Ο Παρθενώνας ψηφίστηκε το πιο όμορφο κτίριο του κόσμου!..
3 years, 7 months ago
6

Ο Παρθενώνας ψηφίστηκε από τους αρχιτέκτονες ως το ομορφότερο κτίριο του κόσμου σε ψηφοφορία που διενήργησε το Business Insider.

Τα έργα ζωγραφικής και τα γλυπτά είναι έργα τέχνης και αντικείμενο θαυμασμού για όλο τον κόσμο.  Το ίδιο ισχύει και για κάποια κορυφαία κτίρια στον πλανήτη.

Το Business Insider, σε μια προσπάθεια να αναδείξει την επανάσταση που έφεραν τέτοια “αριστουργήματα” στην αρχιτεκτονική, απευθύνθηκε σε αρχιτέκτονες. Τί τους ζήτησε; Να ψηφίσουν εκείνα που ίσως τους ενέπνευσαν να ακολουθήσουν το επάγγελμα αυτό, εκείνα που θεωρούν εκπληκτικά…

Την πρώτη θέση στις προτιμήσεις, κέρδισε ο Παρθενώνας!

Ο Παρθενώνας είναι ένας ναός χτισμένος προς τιμήν της Αθηνάς -προστάτιδας της πόλης της Αθήνας-. Υπήρξε το αποτέλεσμα της συνεργασίας σημαντικών αρχιτεκτόνων και γλυπτών στα μέσα του 5ου π.Χ. αιώνα. Η εποχή της κατασκευής του σπουδαίου αυτού μνημείου,  συνταυτίζεται με τα φιλόδοξα επεκτατικά σχέδια της Αθήνας και της πολιτικής κύρους που ακολούθησε κατά την περίοδο της αθηναϊκής ηγεμονίας.

Σύμφωνα με το Κέντρο για την παγκόσμια Κληρονομιά της ΟΥΝΕΣΚΟ, ο Παρθενώνας, ως τμήμα του ευρύτερου μνημειακού συμπλέγματος, από τις 11 Σεπτεμβρίου του 1987, συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των μνημείων της παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς.

Δεν είναι όμως η τυπική πρόσθεση σε έναν κατάλογο εκείνη που κάνει τον Παρθενώνα τμήμα της πολιτισμικής κληρονομιάς, αλλά η πιο αξιόπιστη μαρτυρία ενός πολιτισμού που επηρέασε σημαντικά την ανάπτυξη του “δυτικού” κόσμου.

Eμάς, τους Έλληνες, κάθε διάκριση -όπως η συγκεκριμένη- μας κάνει υπερήφανους…

Η λίστα με τα 8 κορυφαία κτίρια στον κόσμο, σύμφωνα με την ψηφοφορία του Business Insider, είναι:

1.Παρθενώνας


2.Το Εθνικό Κογκρέσο της Βραζιλίας


3.Μουσείο Τέχνης του Sao Paulo


4.Ο Ναός στην Απαγορευμένη Πόλη στο Πεκίνο


5.Το Κτίριο Καινοτομίας, Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Πολυτεχνείο της Φλόριντα


6.The Hubertus House στο Άμστερνταμ


7.Empire State Building στη Νέα Υόρκη