Οταν η ιδέα γίνεται πράξη: Τουμπαρισμένο λεωφορείο μετατράπηκε σε πισίνα [εικόνες]
6 months, 9 days ago
6

«The Bus Pool», αυτή είναι η επωνυμία της πλέον πρόσφατης καλλιτεχνικής παρέμβασης του Μπενεντέτο Μπουφαλίνο. Ο Γάλλος καλλιτέχνης μετέτρεψε ένα τουμπαρισμένο λεωφορείο σε μια δημόσια… πισίνα!

Από τον προηγούμενο μήνα, την πισίνα μπορούν να απολαύσουν, ταυτόχρονα, δέκα άτομα που επιθυμούν να δροσιστούν. Ο Μπουφαλίνο έδωσε καινούργια χρήση σε ένα παλιό λεωφορείο Tadao από το δίκτυο δημόσιων μεταφορών της περιοχής Αρτουά στη Γαλλία. Αφαίρεσε την πλευρά του λεωφορείου η οποία βλέπει προς τα πάνω τώρα που έχουν γύρει το λεωφορείο στο πλάι, άδειασε το εσωτερικό του και το μετέτρεψε ώστε να μπορεί να συγκρατεί το νερό.

Η πισίνα διαθέτει μέχρι και ναυαγοσώστη

Η πλήρως λειτουργική πισίνα έχει διαστάσεις 2,3 μέτρα πλάτος, 9 μέτρα μήκος και 1,5 μέτρο βάθος. Κλίμακα που είναι τοποθετημένη στο πίσω μέρος του λεωφορείου επιτρέπει στους λουόμενους να μπουν μέσα στην πισίνα.

Η θερμοκρασία του νερού είναι μεταξύ 27 και 29 βαθμούς και το σχέδιο περιλαμβάνει ακόμη και πλατφόρμα ναυαγοσώστη (όπως οφείλει να διαθέτει κάθε πισίνα που πληροί όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας).

Η σκάλα που ανεβαίνουν όσοι επιλέγουν να κάνουν το μπάνιο τους στην πισίνα-λεωφορείοΗ σκάλα που ανεβαίνουν όσοι επιλέγουν να κάνουν το μπάνιο τους στην πισίνα-λεωφορείο -Φωτο: Instagram/studiobenedetto

Αρκετοί είναι εκείνοι που την προτιμούν για μια ανάσα δροσιάς.

Λεωφορείο πισίναΦωτογραφία: Instagram/studiobenedettoΑρκετοί είναι εκείνοι που την προτιμούν για μια ανάσα δροσιάςΗ διαφορετική πισίνα που κολυμπούν αρκετοί Γάλλοι -Φωτογραφία: Instagram/studiobenedetto