Ποια πόρτα σε τρομάζει περισσότερο; Το ψυχολογικό τεστ που θα φανερώσει τις κρυφές πτυχές του χαρακτήρα σου
2 years, 8 days ago
6

Διαλέξτε την πόρτα που σας τρομάζει περισσότερο και μάθετε τι σημαίνει για την προσωπικότητά σας

 

Τα ψυχολογικά τεστ αποκαλύπτουν πολλά για εμάς αλλά και για τους γύρω μας. Φέρνουν στην επιφάνεια αθέατες πλευρές και ξεδιπλώνουν πτυχές από το υποσυνείδητο, φέρνοντάς μας πιο κοντά στην αλήθεια.

Η παρακάτω εικόνα συμβολίζει πολλά για την προσωπικότητά μας και μπορούμε να μάθουμε περισσότερα γι’ αυτή αλλά και για τους φόβους που προσπαθούμε να κρύψουμε καλά μέσα μας.

Ο Clifford N Lazarus, ψυχολόγος και διευθυντής του Ινστιτούτου Lazarus ισχυρίζεται ότι οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν φόβους και ανησυχίες. Κάποιες φορές, αυτοί μπορεί να έχουν μία λογική εξήγηση και κάποιες άλλες όχι.

Στο παρακάτω τεστ, θα πρέπει να διαλέξετε μία από τις 6 εισόδους που σας τρομάζει περισσότερο.

Αφού επιλέξετε μία από τις παρακάτω φωτογραφίες, διαβάστε στη συνέχεια τι συμβολίζει αυτό για τον χαρακτήρα σας και μάθετε πως μπορείτε να αντιμετωπίσετε τους μεγαλύτερους φόβους σας.

Είστε έτοιμοι; 

1. Το εγκαταλελειμμένο σπίτι

Αν επιλέξατε αυτή την πόρτα, είστε ένα άτομο που δεν παίρνει βιαστικές και επιπόλαιες αποφάσεις, αναλύει τις καταστάσεις και ζυγίζει καλά όλες τις πιθανές επιλογές. Βάζετε τις αξίες και την ηθική σας πάνω σε όλα και αναμένετε ότι και οι άλλοι άνθρωποι θα κάνουν το ίδιο. Η ταπετσαρία στον τοίχο σημαίνει ότι δεν ανοίγεστε συναισθηματικά. Ωστόσο, ψάχνετε για συναισθηματική ικανοποίηση και για ένα δέσιμο που δεν είναι μόνο συναισθηματικό, αλλά και πνευματικό.

 

2. Τα σκαλιά

Αν επιλέξατε αυτήν την εικόνα, είστε κάποιος που λατρεύει τη ζωή. Νιώθετε ελεύθεροι, αλλά ταυτόχρονα φοβάστε τόσο το άγνωστο, όσο και τον θάνατο.

Θέλετε να είστε πάντα υγιής. Για να το πετύχετε όμως, πρέπει να υιοθετήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, που συνδυάζει την κατάλληλη διατροφή με την τακτική άσκηση.

Τις περισσότερες φορές απασχολείτε το μυαλό σας με ατελείωτες σκέψεις για όσα σας προβληματίζουν, αλλά από την άλλη δείχνετε να το απολαμβάνετε κατά έναν περίεργο τρόπο.

3. Το σπήλαιο

Το παγωμένο σπήλαιο συμβολίζει την ανάγκη για θαλπωρή. Φοβάστε να πληγωθείτε και να απογοητευθείτε και αυτός ο φόβος σάς κάνει να προτιμάτε να μένετε μόνοι σας, καθώς ξέρετε τον εαυτό σας καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο. Επιπλέον, νιώθετε έντονα την ανάγκη να αγαπηθείτε με όλη την έννοια της λέξης.

4. Το ξύλινο σπιτάκι

Αυτό το τρομακτικό σπιτάκι είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να σκεφτείς ποτέ. Το ότι βρίσκεται σε αυτή την άθλια κατάσταση, σημαίνει ότι φοβάστε να αισθανθείτε ανεπαρκείς και να χάσετε τον πλούτο σας.

 

Μπορεί, εν αγνοία σας, να δίνετε περισσότερη αξία στα υλικά αγαθά, παρόλο που γνωρίζετε ότι αυτό δε σας γεμίζει. Είστε πιστοί και ειλικρινείς, αλλά δεν είστε σίγουροι ότι οι όλοι οι άλλοι θα το εκτιμήσουν.

5. Το τούνελ

Εάν το τούνελ σας φοβίζει, προφανώς επικρατεί ένα χάος στα συναισθηματικά σας. Τα συναισθήματα σας κυριεύουν και δεν ξέρετε πως να τα διαχειριστείτε. Πρέπει να φτάσετε σε ένα σημείο εκκαθάρισης, προκειμένου να καταλάβετε τα πραγματικά σας συναισθήματα.

Είστε ένα πολύ έξυπνο άτομο, το οποίο εστιάζει πάρα πολύ στα προβλήματα, αλλά τώρα ήρθε η ώρα να ψάξετε για ουσιαστικές λύσεις.

6. Η πόρτα με τις αλυσίδες

Το μπλε χρώμα της πόρτας είναι αρκετά σημαντικό σε αυτή την περίπτωση, καθώς είναι το χρώμα του ουρανού. Δουλεύετε σκληρά και βάζετε υψηλούς στόχους για τον εαυτό σας, τους οποίους και προσπαθείτε να πιάσετε.

Είστε ένα συγκεντρωμένο άτομο, που καταλαβαίνει πώς λειτουργεί ο κόσμος. Αφιερώνετε όμως πολύ χρόνο στη δουλειά σας, οπότε προσπαθήστε να κλέψετε λίγο χρόνο και για τον εαυτό σας.

enimerotiko.gr