Ποιος Θέλει Να Γίνει Εκατομμυριούχος: Η μεγαλύτερη απάτη που έγινε ποτέ στο παιχνίδι και το κόλπο με το βήχα
2 years, 3 months ago
6

O Τσαρλς Ίνγκραμ κατάφερε να γίνει Εκατομμυριούχος, απαντώντας σωστά σε όλες τις ερωτήσεις του βρετανικού τηλεπαιχνιδιού, μόνο που η παραγωγή τελικά ανακάλυψε το απίστευτο κόλπο του.
  • Ο βήχας «έδινε» τη σωστή απάντηση

Το «Ποιος Θέλει Να Γίνει Εκατομμυριούχος» είναι ένα από τα πιο διάσημα τηλεπαιχνίδια στον κόσμο. Ξεκίνησε να προβάλλεται στο βρετανικό κανάλι ITV το 1998 και από τότε διάφορες εκδοχές του έχουν προβληθεί σε περίπου 160 χώρες. Φυσικά, η Ελλάδα δε θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα, με το πρόγραμμα να γίνεται ιδιαίτερα αγαπητό με παρουσιαστή τον Σπύρο Παπαδόπουλο πριν μερικά χρόνια.

Μπορεί το κόνσεπτ του και οι κανόνες του να είναι εξαιρετικά απλοί, ωστόσο το να καταφέρει κάποιος να απαντήσει σωστά σε όλες τις ερωτήσεις και να φύγει από το πλατό ως Εκατομμυριούχος, είναι αρκετά δύσκολο. Ελάχιστοι το έχουν καταφέρει παγκοσμίως, με έναν από αυτούς, τον Τσαρλς Ίγνκραμ, να καταστρώνει ένα μεγαλοπρεπέστατο σχέδιο, προκειμένου να πάρει το χρηματικό έπαθλο.

Η απάτη, στην οποία αναφερόμαστε, έγινε στη βρετανική εκδοχή του σόου τον Σεπτέμβριο του 2001. Ο ταγματάρχης Τσαρλς Ίνγκραμ, έκατσε στην καρέκλα του διαγωνιζόμενου απέναντι από τον παρουσιαστή Κρις Τάραντ και ξεκίνησε να απαντά στις ερωτήσεις. Όποιος έβλεπε εκείνη την ώρα το τηλεοπτικό πρόγραμμα, ήταν σχεδόν βέβαιος ότι ο Ίνγκραμ δεν θα έφτανε μακριά. Είχε χρησιμοποιήσει άλλωστε και δύο από τρεις βοήθειές του στις πρώτες επτά ερωτήσεις. Η ώρα περνούσε, ο παίκτης έφτασε με το ζόρι μέχρι τις 4.000 λίρες και το επεισόδιο διακόπηκε λόγω έλλειψης χρόνου, προκειμένου να συνεχιστεί την επόμενη ημέρα.

Ο βήχας «έδινε» τη σωστή απάντηση