Πώς να θεραπεύσετε το hangover των γιορτών χωρίς χάπια – Με πίτσα και ζεστό μπάνιο [εικόνες]
8 months, 27 days ago
6

Με τις προσκλήσεις για τα πάρτι των Χριστουγέννων να καταφθάνουν, είναι πολύ πιθανό πως θα πιούμε και ένα ποτηράκι παραπάνω.

Ο πονοκέφαλος της επόμενης ημέρας είναι σχεδόν δεδομένος, και προτού πάτε στο ντουλάπι με τα χάπια σας για μια ασπιρίνη, ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείτε γιατί υπάρχει μια σειρά από απροσδόκητα απλές εναλλακτικές λύσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από αυτόν.

Μια ομάδα ειδικών στο Abakus Foods λέει πως το τζίντζες βοηθά στην πρόληψη της ναυτίας, ενώ ένα ζεστό μπάνιο μπορεί να δώσει ώθηση στο λεμφικό σας σύστημα.

Ας δούμε τις 5 καλύτερες θεραπείες για το hangover – χωρίς να καταφύγουμε στην ασπιρίνη.

1. Φρουκτόζη
Αυτή μπορεί να βοηθήσει στην επιτάχυνση του μεταβολισμού του αλκοόλ, πράγμα που σημαίνει ότι το επιπλέον αλκοόλ θα περάσει πιο γρήγορα από το σώμα σας και θα επανέλθετε ταχύτερα στο φυσιολογικό. Δοκιμάστε φυσικά και φρουτώδη σνακ για να βοηθήσετε αυτή την διαδικασία.

2. Λιπαρό φαγητό
Φάτε πίτσα
Το λιπαρό φαγητό έχει την φήμη εδώ και πολύ καιρό πως βοηθά στην αντίσταση στο αλκοόλ. Ωστόσο, πρέπει να φάτε λιπαρή πίτσα και τηγανιτές πατάτες πριν ξεκινήσετε να πίνετε και το επιπλέον λάδι στα έντερά σας, μπορεί να βοηθήσει στην επιβράδυνση της απορρόφησης αλκοόλ. Είναι γενικά μια καλή ιδέα να τρώτε καλά και να μην πίνετε ποτέ με άδειο στομάχι.

3. Τζίντζερ
Πιείτε τσάι με τζίντζερ
Το τζίντζερ βοηθά όταν σας ενοχλεί το στομάχι σας και θέλετε να κάνετε εμετό ή νιώθετε ναυτία. Απλά φτιάξτε ένα τσάι με τζίντζερ με μια φέτα φρέσκου τζίντζερ σε βραστό νερό ή μασήστε μερικά γλυκά που να περιέχουν τζίντζερ.

4. Ιδρώστε
Κάντε ένα καυτό μπάνιο
Κάντε το είτε με την άθληση είτε με ένα ζεστό μπάνιο, βοηθώντας έτσι το λεμφικό σας σύστημα να απαλλαγεί από τις τοξίνες στο σώμα σας. Προσοχή όμως με την σάουνα, καθώς η υπερβολική εφίδρωση θα μπορούσε να σας αφυδατώσει περισσότερο και να μειώσει το σάκχαρο στο αίμα σας.

5. Κοιμηθείτε
Αυτός είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για κάθε είδους ανάκτηση. Ενώ κοιμάστε, τα όργανά σας έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν και να ανακτήσουν. Σε περίπτωση hangover, το ήπαρ σας εργάζεται σκληρά για να «σπάσει» το αλκοόλ και ο ύπνος επιτρέπει την φυσική του επούλωση.

Φωτογραφίες: Shutterstock, pexels, pixabay