«Πρέπει να είσαι αδίστακτη»: Η συγγραφέας του «πως να σκοτώσετε τον άντρα σας», δολοφόνησε και τον δικό της
7 months, 28 days ago
6

Από το μυθιστόρημα που έγραψε η συγγραφέας «ρομαντικών» βιβλίων Nancy Crampton-Brophy, το 2011 για το πως μπορείς να καλύψεις τα ίχνη σου πίσω από τη δολοφονία ενός συζύγου, βρέθηκε κατηγορούμενη για τη δολοφονία του δικού της συζύγου.

 

Η συγγραφέας στο βιβλίο της περιέγραφε λεπτομερώς τα κίνητρα, πίσω από τη δολοφονία του συζύγου και τελικά η ίδια συνελήφθη ως ύποπτη για τη δολοφονία του Daniel Brophy.

Συγκεκριμένα ο σεφ και σύζυγό της βρέθηκε νεκρός στην κουζίνα του Ινστιτούτου Μαγειρικής του Όρεγκον στο Πόρτλαντ, με ένα τραύμα από πυροβολισμό στην πλάτη του και έναν ακόμη στο στήθος.

Την επόμενη μέρα η ίδια σε ανάρτηση στο Facebook, έγραψε: «Έχω θλιβερά νέα να σας πω. Ο σύζυγός μου και καλύτερος φίλος μου, ο σεφ Dan Brophy σκοτώθηκε χθες το πρωί. Για όσους από εσάς είστε κοντά μου και νιώθετε ότι άξιζε ένα τηλεφώνημα, έχετε δίκιο, αλλά παλεύω να καταλάβω».

 

Συγγραφέας βιβλίο

Η Crampton-Brophy συνελήφθη, με την υπόθεση να αποκτά δημοσιότητα λόγω του βιβλίου. Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι σκότωσε τον σύζυγό της για να λάβει την ασφάλεια ζωής, η οποία είναι μεγαλύτερη από 1,5 εκατομμύρια δολάρια.

Στο βιβλίο της μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Το μειονέκτημα είναι ότι η αστυνομία δεν είναι ανόητη. Εσένα θα κοιτάξει πρώτη. Άρα πρέπει να είσαι οργανωμένη, αδίστακτη και πολύ έξυπνη. Σύζυγοι έχουν εξαφανιστεί από κρουαζιερόπλοια στο παρελθόν. Γιατί όχι και ο δικός σου;».

 

Η συγγραφέας κατέθεσε στην αστυνομία ότι βρισκόταν στο σπίτι τους, όταν σκοτώθηκε ο σύζυγός της, αλλά ένα βίντεο που τραβήχτηκε κοντά στον τόπο του εγκλήματος, την έδειχνε να οδηγεί το μίνι-βαν της την ώρα του θανάτου του.

«Αν και ο πρώτος πυροβολισμός πιθανότατα παρέλυσε τον Dan Brophy και τον ακινητοποίησε ξαπλωμένο ανάσκελα, η Nancy Brophy πήγε και τον πυροβόλησε ξανά από κοντινή απόσταση, τρυπώντας επίσης την καρδιά του και διασφαλίζοντας ότι θα πέθαινε», αναφέρεται στη δικογραφία.

enimerotiko.gr