Rolex – Το ρολόι του Πολ Νιούμαν βγαίνει ξανά στην βιτρίνα
2 years, 5 months ago
6

Το πιο ακριβό Rolex στον κόσμο που πωλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία επιστρέφει στην βιτρίνα, τέσσερα χρόνια αφότου… εξαφανίστηκε από τα φώτα της δημοσιότητας. Το Oyster Cosmograph Dayton Ref 6239, που ονομάστηκε «Paul Newman», πωλήθηκε για 17,75 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2017.

 

Τώρα, οι επισκέπτες μπορούν να ρίξουν μια ματιά στο εικονικό ρολόι στο ολοκαίνουργιο Academy Museum of Motion Pictures στο Λος Άντζελες. Η Rolex, ένας από τους χορηγούς του ιδρύματος, είχε κανονίσει να ξαναβγεί το ρολόι σε κοινή θέα.

Το ρολόι, κάποτε ανήκε στον ηθοποιό Πολ Νιούμαν, εξ ου και το παρατσούκλι του. Σύμφωνα με τον Robb Report, αυτό το μοντέλο Rolex δεν κόστισε τόσο πολύ στη δεκαετία του ’60, αλλά σύντομα έγινε ένα πολύ περιζήτητο κομμάτι χάρη στη φήμη του Νιούμαν.

Παράλληλα με την έκθεση, η Rolex άνοιξε επίσης μια μόνιμη γκαλερί στο μουσείο. Με μια έκθεση που ονομάζεται «Ιστορίες του Κινηματογράφου», ο διάσημος ωρολογοποιός θα παρουσιάσει έργα σε μοναδικές εγκαταστάσεις που δένουν με το θέμα της κινηματογραφικής παραγωγής.

 

in.gr