«Σεβόμαστε ο ένας τον άλλο»: Η μαγική σχέση ανάμεσα σε έναν 80χρονο και το περιστέρι του
2 years, 10 months ago
6

Όταν ο 80χρονος Χαβιέ Μπουζέ κάνει βόλτα με το ποδήλατό του, ένα εντυπωσιακό λευκό περιστέρι κουρνιάζει στο καπέλο του. Όταν είναι στο εργαστήριό του, εκείνη τσιμπολογά τα καρφιά και τα ρινίσματα σιδήρου. Κι όταν ποτίζει τον κήπο του, παρατηρεί τις κινήσεις του από τον ώμο του.

Ο Μπουζέ, ένας συνταξιούχος από τη γαλλική Βρετάνη, έγινε φίλος με το περιστέρι, την Μπλανσόν, όπως την αποκαλεί, όταν εκείνη ήταν ακόμη νεοσσός. Τώρα τον ακολουθεί παντού, χαλαρώνοντας επάνω στους ώμους του ή περπατώντας στο πλάι του.

«Θέλουμε να είμαστε μαζί, επειδή νιώθουμε ωραία με αυτό», εξηγεί στον Guardian ο Μπουζέ που εργαζόταν στο εμπόριο οικοδομικών υλικών πριν τη συνταξιοδότησή του.

Οι δυο τους… γνωρίστηκαν όταν ο Μπουζέ παρατήρησε κοντά στο σπίτι του ένα μικροσκοπικό «σχεδόν γυμνό» περιστέρι, που έπεσε στο έδαφος προσπαθώντας να ξεφύγει από μια γάτα. Επέστρεψε σπίτι του και σκέφτηκε «άλλο ένα ζωντανό πλάσμα που είχε μια δύσκολη μέρα».

Όμως όταν το ανέφερε στη σύζυγό του, εκείνη τον ρώτησε γιατί δεν το περιμάζεψε. Κι εκείνος επέστρεψε στο σημείο.

«Γύρισα σπίτι με τη Μπλανσόν στην τσέπη μου», λέει.

Συχνά τον ρωτούν πώς καταφέρνει να κρατά το πτηνό τόσο ήρεμο, όμως εκείνος τους απαντά ότι δεν υπάρχει κάποιο τρικ – απλώς σέβονται ο ένας τον άλλο.

Κάθε άνθρωπος μπορεί να δημιουργήσει μια σχέση με ένα ζώο, συνεχίζει, «αρκεί να σέβεται το ζώο για αυτό που είναι: Ένα ζωντανό ον με το οποίο μοιραζόμαστε τον πλανήτη».

«Απλώς πρέπει να έχεις υπομονή, να καταλαβαίνεις πώς ζουν και να προσαρμόζεσαι στη ζωή τους, επειδή κι εκείνα θα προσαρμοστούν στη δική σου».

Με πληροφορίες από Reuters

in.gr