«Σκοταδισμός» για τον ΣΥΡΙΖΑ η επαναφορά της αριστείας
6 months, 15 days ago
6

Επίθεση στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, έχει εξαπολύσει ο ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από τις δηλώσεις της σχετικά με το χαρακτήρα του μαθήματος της ιστορίας αλλά και για τους σημαιοφόρους, οι οποίοι θα επιλέγονται ξανά με βάση τις σχολικές τους επιδόσεις και όχι με κλήρωση.

Συγκεκριμένα, η κ. Κεραμέως δήλωσε χθες ότι θα επανέλθει το προηγούμενο καθεστώς για τον ορισμό των σημαιοφόρων ήδη από την προσεχή εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και η ρύθμιση περί κλήρωσης που είχε λάβει ο πρώην υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου θα αλλάξει.

Μιλώντας για τις αλλαγές που ετοιμάζει η κυβέρνηση στο εκπαιδευτικό σύστημα και στα βιβλία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η υπουργός Παιδείας, είπε ότι «για εμάς η ιστορία δεν πρέπει να έχει κοινωνιολογικό χαρακτήρα, πρέπει να έχει ένα χαρακτήρα διαμόρφωσης εθνικής συνείδησης».

Αυγή: Ολοταχώς προς το 1950

«Ολοταχώς προς το 1950» γράφει στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η εφημερίδα Αυγή, κατηγορώντας την κ. Κεραμέως ότι επαναφέρει το ανταγωνιστικό μοντέλο και τις αχρείαστες διαμάχες μεταξύ γονέων και παιδιών. Χαρακτηρίζει επίσης αντιεκπαιδευτική και αντιεπιστημονική την δήλωση της υπουργού για το μάθημα της ιστορίας.

Κ. Γαβρόγλου: Σκοταδισμός, άγνοια, εμπάθεια

Επίθεση κατά της κ. Κεραμέως εξαπέλυσε και ο πρώην υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου. Σε ανάρτησή του στο Facebook κάνει λόγο για σκοταδισμό που «κατοικοεδρεύει και στο Μαρούσι», καθώς και για άγνοια, εμπάθεια, ιδεολογικό πόλεμο και ασχετοσύνη για επιστημονικά θέματα.

«Όσα είπε η Υπουργός δεν είναι γενικές απόψεις αλλά στοχεύουν στην ακύρωση μιας επιστημονικά και διδακτικά άψογης πρότασης», έγραψε μεταξύ άλλων ο κ. Γαβρόγλου.