Σοκάρει το πρώτο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει ως παιδόφιλο τον Μαικλ Τζάκσον [βίντεο]
6 months, 16 days ago
6

Το φως της δημοσιότητας είδε το πρώτο trailer του πολυσυζητημένου ντοκιμαντέρ για τον Μάικλ Τζάκσον και τις παιδοφιλικές του δραστηριότητες το οποίο θα μεταδοθεί από το HBO.

Το ντοκιμαντέρ, το οποίο έχει διάρκεια 4 ωρών και θα μεταδοθεί σε δύο μέρη, βασίζεται στις μαρτυρίες δύο ανδρών που είναι τώρα 30 ετών και υποστηρίζουν πως δέχτηκαν σεξουαλική επίθεση από τον τραγουδιστή, στις ηλικίες των 7 και 10 ετών, όταν ο Τζάκσον ήταν στο αποκορύφωμα της καριέρας του.

«Μου είπε ότι αν ποτέ ανακαλύψουν τι κάνουμε, τότε και αυτός και εγώ θα καταλήξουμε στη φυλακή» εξομολογείται στο τρέιλερ ο ένας εκ των δύο ανδρών

Ο σκηνοθέτης του, Νταν Ριντ, έχει πει ότι «δεν είναι μια ταινία για τον Μάικλ Τζάκσον να κακοποιεί μικρά παιδιά. Είναι μια ταινία για δύο οικογένειες και τον τρόπο με τον οποίο συμβιβάστηκαν με τις αποκαλύψεις των παιδιών τους μετά το θάνατο του Τζάκσον».

Το φιλμ, που θα προβληθεί υπό αυστηρότατα μέτρα ασφαλείς, εκτός από συνεντεύξεις με τους ενήλικες πλέον Σέιφτσακ και Ρόμπσον και συγγενικά τους πρόσωπα, περιλαμβάνει στοιχεία που συνέλεξαν ο κινηματογραφιστής Νταν Ριντ και οι συνεργάτες του στη διάρκεια των ερευνών τους για τον Βασιλιά της Ποπ.

Εκπρόσωποι του “Michael Jackson Estate” από την πλευρά τους  κάνουν λόγο για μια χυδαία απόπειρα εκμετάλλευσης με στόχο το κέρδος: «Πρόκειται για άλλη μια χυδαία παραγωγή σε μια εξοργιστική και αξιοθρήνητη προσπάθεια εκμετάλλευσης του ονόματος του Μάικλ Τζάκσον».

Να σημειωθεί πάντως πως ο τίτλος του ντοκιμαντέρ παραπέμπει στο ράντσο Neverland στην Καλιφόρνια, όπου ζούσε ο Τζάκσον από το 1988 μέχρι το 2003. Η αστυνομία έκανε έφοδο στο ράντσο αυτό το 2003 στη διάρκεια έρευνας καταγγελιών ότι ο Τζάκσον είχε κακοποιήσει σεξουαλικά έναν 13χρονο. Δύο χρόνια αργότερα ο Τζάκσον απαλλάχθηκε των κατηγοριών σε μια δίκη που προκάλεσε παγκόσμιο ενδιαφέρον. Ο Τζάκσον πέθανε το 2009 σε ηλικία 50 ετών από υπερβολική δόση του φαρμάκου propofol.