Σουηδία: Ζευγάρι μαζεύει χρήματα για να… μην παιχτεί ξανά το «Last Christmas» Πώς ξεκίνησε το μίσος τους για το τραγούδι
1 year, 3 months ago
6

Έναν πρωτότυπο έρανο έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό ένα ζευγάρι από την Σουηδία.

Ο 55χρονος Τόμας Μαζέτι και η 33χρονη σύζυγός του Χάνα συγκεντρώνουν χρήματα προκειμένου να…εξαφανίσουν το πασίγνωστο τραγούδι που έχει ταυτιστεί με τα Χριστούγεννα, το «Last Christmas» του συγκροτήματος Wham.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το ζευγάρι έχει συγκεντρώσει 50.000 λίρες μέχρι στιγμής και έχει πολύ δρόμο ώστε να φτάσει τις 20 εκατομμύρια λίρες που στοιχίζουν τα δικαιώματα του κομματιού τα οποία ανήκουν στη Warner Chappell Music UK.

Η 33χρονη περιέγραψε πως ξεκίνησε το μίσος της για το τραγούδι.

«Σπούδαζα αγγλικά και παράλληλα δούλευα για να πληρώνω τους λογαριασμούς… Ο ιδιοκτήτης του καφέ που εργαζόμουν, είχε φτιάξει το δικό του CD με χριστουγεννιάτικες επιτυχίες. Αλλά δεν μπορούσε να καταλάβει πως ένιωθε το προσωπικό όταν για 100η φορά μέσα σε μια μέρα άκουγε το ”Last Christmas”.

Τα περασμένα Χριστούγεννα ρωτούσαμε για πλάκα φίλους μας πόσα χρήματα θα ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν για να μην ξανακούσουν ποτέ το τραγούδι. Αποδείχτηκε πως μαζεύονταν αρκετά, και όταν το τραγούδι άρχισε να παίζει ξανά αυτόν τον Νοέμβριο, το θυμήθηκα».

Τότε κάποιος μας είπε ότι ήταν θεωρητικά δυνατό να αγοράσουμε τα δικαιώματα για το τραγούδι και μετά να το αποσύρουμε από όλες τις πλατφόρμες. Αλλά ρωτήσαμε τους φίλους μας και η είδηση διαδόθηκε. Είναι διασκεδαστικό γιατί οι άνθρωποι είτε αγαπούν είτε μισούν την ιδέα».

Το ζευγάρι τόνισε ότι δεν μισεί το συγκρότημα αλλά το τραγούδι, το οποίο παίζεται συνεχώς κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.

Το ζευγάρι έχει θέσει ως στόχο τα 15 εκατομμύρια δολάρια που θα τους οδηγήσει στο επόμενο στάδιο των διαπραγματεύσεων με τη Warner Chappell Music UK.

pronews.gr

Παράλληλα, έχουν βάλει στόχο και άλλα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια που θέλουν να αποσυρθούν όπως το «All I Want For Christmas» της Mariah Carey, αν και οι φίλοι τους τους λένε να φορέσουν ακουστικά καθώς το συγκεκριμένο είναι το αγαπημένο μεγάλου μέρους της ανθρωπότητας.