Στα αυτόνομα η τηλεόραση είναι ΟΚ αλλά όχι το τηλέφωνο
1 year, 11 months ago
6

Η νομοθεσία στη Βρετανία, προβλέπει πως η παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων μέσα σε ένα αυτόνομο όχημα, δεν απαγορεύεται, κάτι που δεν ισχύει όμως για τη χρήση του κινητού τηλεφώνου.

Μπορεί να φαίνεται παράδοξο αλλά είναι γεγονός πως η χρήση του κινητού τηλεφώνου παραμένει παράνομη ακόμα και μέσα σε αυτόνομο όχημα.

Για τα αυτοκίνητα που διαθέτουν την απαραίτητη τεχνολογία για να υποστηριχθεί η αυτόνομη μετακίνηση, οι αλλαγές στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας ήταν επιβεβλημένες. Στη Βρετανία λοιπόν, ο νομοθέτης ετοιμάζεται να προσδιορίσει ως νόμιμη την παρακολούθηση κάποιου τηλεοπτικού προγράμματος στην οθόνη του αυτοκινήτου που κινείται αυτόνομα, ενώ η χρήση του κινητού τηλεφώνου παραμένει παράνομη. Οι αλλαγές στο Βρετανικό Κ.Ο.Κ. έχουν ολοκληρωθεί προς το παρόν και εισέρχονται στο τελικό στάδιο της νομοθετικής διαδικασίας.

Πρέπει να σημειώσουμε πως προς το παρόν, στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν επιτρέπεται η χρήση αυτόνομων οχημάτων στους δρόμους του, αλλά καθώς οι εταιρείες τεχνολογίας και αντίστοιχα, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων αυξάνουν την πίεση για το θέμα, είναι πιθανόν ακόμα και μέσα στη χρονιά που διανύουμε να δούμε κάποιες δοκιμαστικές διαδρομές αυτόνομων μοντέλων στους Βρετανικούς δρόμους. Οι αλλαγές στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας αναμένεται να τεθούν σε ισχύ σε μόλις δύο μήνες, χάρη στη φάση της δημόσιας διαβούλευσης που πρόσφατα ολοκληρώθηκε.

protothema.gr