Στη Σούδα αψήφησαν τους κανονισμούς και βγήκαν να διαμαρτυρηθούν κατά των μεταναστών
1 minute ago
6

Δεν τους πτοεί ο κορονοϊός, δεν τους φοβίζουν οι οδηγίες του κράτους για απαγόρευση των συγκεντρώσεων άνω των δέκα ατόμων ως μέτρο πρόληψης κατά της πανδημίας. Αντίθετα, το μόνο που φαίνεται να τους ανησυχεί είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που θα φτάσουν στον τόπο τους.

Μόνο αυτό βλέπετε αισθάνονται σαν «απειλή» οι δεκάδες πολίτες που συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας στην Σούδα για να εκφράσουν, όπως οι ίδιοι λένε, την αντίθεσή τους στην έλευση ανθρώπων από την Λιβύη, παρά το γεγονός ότι από σήμερα, Δευτέρα 4 του μήνα, ναι μεν επιτρέπεται να κυκλοφορούμε στους δρόμους χωρίς sms, απαγορεύεται όμως ρητά να συγκεντρωνόμαστε μαζικά, να κολλάμε ο ένας πάνω στον άλλον και γενικά να κάνουμε ότι συνηθίζαμε πριν ανενόχλητοι.

 

Gepostet von ΧΑΝΙΑ LIVE TV am Montag, 4. Mai 2020

Οι συγκεντρωμένοι, όπως ανέφεραν, δεν θα ανεχτούν να γίνει το νησί τους μέτωπο συγκρούσεων, όπως κάποια σκοτεινά κέντρα εξουσίας σχεδιάζουν. «Θα στείλουμε το μήνυμα στον παρανοϊκό Ερντογάν και στους ξένους και ντόπιους συνεργάτες του, πως είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε με κάθε κόστος την πατρίδα μας, απέναντι στις ακατανόητες, αλλά ευθείες και επίσημες απειλές διεκδίκησης των τριών νομών της Κρήτης από το φασιστικό καθεστώς της εχθρικής Τουρκίας», είπαν.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης οι συγκεντρωμένοι έψαλλαν τον εθνικό ύμνο, ενώ δεν έλειψαν και τα συνθήματα κατά των πολιτικών και των δημοσιογράφων.

Η παρουσία της Αστυνομίας και του Λιμενικού καθ όλη την διάρκεια της διαμαρτυρίας ήταν έντονη, εντύπωση μας προκαλεί ωστόσο ο λόγος που δεν επενέβησαν.

Και μη χειρότερα θα πούμε εμείς.