Την ενοχή του Νίκου Γεωργιάδη «πέρα από κάθε αμφιβολία» προτείνει ο εισαγγελέας
6 months, 10 days ago
6

«Πέρα από κάθε αμφιβολία προτείνω την ενοχή του». Αυτό ακριβώς ανέφερε για τον κατηγορούμενο Νίκο Γεωργιάδη στην πρότασή του ο εισαγγελέας της έδρας.

Είπε συγκεκριμένα: «προτείνω την ενοχή του κατηγορουμένου για την κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων άνω των 15 ετών έναντι αμοιβής».

Η διαδικασία συνεχίζεται.

«Δεξί χέρι» του Κυριάκου ακόμη και μετά την αποκάλυψη
Εντολή να καθίσει πίσω για δυο, τρεις μήνες και να φύγει από το προσκήνιο ως εμφανής επικοινωνιακός του σύμβουλος, μέχρι «να σκάσει και να καθίσει» το θέμα του Hot Doc που αποκάλυπτε την εμπλοκή του σε κύκλωμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων στη Μολδαβία, έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Νίκο Γεωργιάδη.

Αυτό ακριβώς αποκάλυψε το δεξί χέρι και σχολικός φίλος (σ.σ όπως κατέθεσε ο ίδιος) του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κατά την απολογία του στη συνέχεια σήμερα της δίκη του, όπου κατηγορείται για κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων έναντι αμοιβής.

Παραπέμπεται σε δίκη για σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων ο Νίκος Γεωργιάδης μετά τις αποκαλύψεις του Hot Doc
Όπως είπε απευθυνόμενος στην Έδρα του δικαστηρίου, μετά το πρωτοσέλιδο αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Hot Doc το 2016, μίλησε με τον Μητσοτάκη ο οποίος του είπε «Δεν φεύγεις από το προσκήνιο; Δεν υπάρχει περίπτωση να προσαχθείς. Κάτσε δυο μήνες, τρεις. Είσαι πίσω κανονικά. Θα σκάσει σε δυο μήνες. Θα κάτσει».

Ο ίδιος δηλαδή ο Νίκος Γεωργιάδης αποκάλυψε ότι συνέχιζε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον αρχηγό της ΝΔ ακόμα και μετά την παραίτησή του. Ουσιαστικά, όπως προκύπτει από τα λεγόμενα του κατηγορουμένου, ουδέποτε σταμάτησε να είναι το δεξί χέρι και ο εξ απορρήτων του Κυριάκου Μητσοτάκη, παρά την εμπλοκή του ονόματός του σε μια τόσο βαριά υπόθεση.

Επομένως, φαίνεται πως ήταν ξεκάθαρη επιλογή του επικεφαλής της ΝΔ να τον εξαφανίσει από το προσκήνιο αλλά να τον κρατήσει ως ενεργό συνεργάτη του στο παρασκήνιο.

Ο Νίκος Γεωργιάδης κατέθεσε ότι στοχοποιήθηκε από το αποκαλυπτικό και με στοιχεία δημοσίευμα του Hot Doc, λέγοντας μάλιστα ότι ήταν προφανές πως έπρεπε να αποσυρθεί από το προσκήνιο για να «μειωθούν τόσο η ένταση όσο και η συχνότητα των δημοσιευμάτων».

Αυτήν την ώρα, ο Εισαγγελέας της Έδρας διαβάζει την πρότασή του.