Το λάθος που κάνουμε όταν χρησιμοποιούμε τις κυλιόμενες σκάλες
5 months, 1 day ago
6

Οι κυλιόμενες σκάλες σε πολυκαταστήματα, αεροδρόμια, ξενοδοχεία, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και άλλες υπηρεσίες, διευκολύνουν την μετάβαση σε ορόφους και εξωτερικές τοποθεσίες, έχουν χωρητικότητα και κινούνται γρήγορα.

Κι ενώ όλοι όσοι χρησιμοποιούσαμε τις κυλιόμενες σκάλες έως τώρα γνωρίζαμε ότι στεκόμαστε στην δεξιά πλευρά, ώστε η αριστερή να είναι ελεύθερη για εκείνους που βιάζονται και θέλουν να περπατήσουν, κατασκευαστές του μηχανισμού αποκαλύπτουν ότι αυτή η στάση είναι λάθος. Ποιος λοιπόν είναι ο σωστός τρόπος ανάβασης της σκάλας;

Η εταιρεία κατασκευής και επισκευής ανελκυστήρων Otis Elevator, συνιστά οι χρήστες να στέκονται στην μέση με τα χέρια τους τοποθετημένα και στις δυο λαβές δεξιά και αριστερά της κυλιόμενης κλίμακας για μεγαλύτερη ασφάλεια. Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητο να κρατιόμαστε και από τις δυο λαβές, αλλά να διατηρούμε ισορροπία στη μέση της σκάλας. Η λίστα της εταιρείας με τις συμβουλές που πρέπει να ακολουθούμε όταν ανεβαίνουμε στην κυλιόμενη, αναφέρει:

Να μην χρησιμοποιούμε την σταματημένη κυλιόμενη ως κανονική σκάλα
Να μην γέρνουμε
Να μην κρατάμε μπαστούνια
Να μην καθόμαστε
Ιδιαίτερη προσοχή με τα γυαλιά
Να κρατάμε τα παιδιά στο ένα χέρι
Μακριά τα φαρδιά ρούχα από τα σκαλοπάτια και τις άκρες της κυλιόμενης

Στην πραγματικότητα, ο τραυματισμός σε κυλιόμενη σκάλα είναι απίθανος και αν υπάρξει, η αιτία είναι το περπάτημα πάνω στην σκάλα, σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες από περιστατικά στην Κίνα και την Ιαπωνία.

Πηγή: Mental Floss