Το πιο ζουμερό καλτσόνε που έχεις δοκιμάσει
2 months, 28 days ago
6

Απολαμβάνουμε την πίτσα μας αλά ιταλικά με αυτή τη σκεπαστή πίτσα καλστόνε.

Υλικά

Έτοιμη ζύµη για 1 πίτσα

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

170 γρ. µοτσαρέλα

2 φέτες προσούτο, κοµµένες στη µέση

1 καρδιά αγκινάρας σε λάδι

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ανοίγουμε την έτοιμη ζύμη και τη μεταφέρουμε σε ένα ταψί που το έχουμε αλείψει με λίγο ελαιόλαδο. Στη συνέχεια κόβουμε τη μοτσαρέλα και την αγκινάρα σε κομμάτια. Απλώνουμε τη πάνω στη µισή βάση της πίτσας, αφήνοντας µια στενή περιφέρεια στις άκρες. Τυλίγουµε τις φέτες προσούτο σε µικρά ρολάκια και τα τοποθετούµε πάνω από το τυρί και από πάνω προσθέτουμε τις τις φέτες αγκινάρας. Ύστερα διπλώνουµε την άλλη πλευρά της βάσης πάνω από τη γέµιση σε σχήµα µισοφέγγαρου. Ενώνουμε τις άκρες και τις πιέζουµε για να τις σφραγίσουµε. Αλείφουμε την επιφάνεια µε λίγο ακόµα ελαιόλαδο και στη συνέχεια ψήνουμε το καλτσόνε στο φούρνο για 20 λεπτά.