Το πρώτο γραμματόσημο στον κόσμο θα πουληθεί σε δημοπρασία και η τιμή «ζαλίζει»
2 years, 5 months ago
6

Το πρώτο γραμματόσημο στον κόσμο, The Penny Black, θα βγει σε δημοπρασία στον οίκο Sotheby’s του Λονδίνου τον Δεκέμβριο και αναμένεται να φτάσει τα 8 εκατομμύρια δολάρια.

Εξαιρετικά σπάνιο, το συλλεκτικό γραμματόσημο έχει ένα προφίλ της βασίλισσας Βικτώριας και επισυνάπτεται σε ένα έγγραφο που χρονολογείται από τις 10 Απριλίου 1840, ως μέρος του αρχείου ενός πρώην σκωτσέζου πολιτικού.

 

Πιστεύεται ότι είναι ένα από τα τρία μόνο γραμματόσημα που έχουν απομείνει από την πρώτη εκτύπωση, με τα άλλα δύο αντίγραφα να βρίσκονται στα αποθεματικά του Βρετανικού Ταχυδρομικού Μουσείου.

Αυτή η παρτίδα γραμματοσήμων κυκλοφόρησε στις 6 Μαΐου του ίδιου έτους και ήταν το πρώτο γραμματόσημο που χρησιμοποιήθηκε ποτέ. Αυτή τη στιγμή αποτελεί μέρος του πλήθους του φιλοτελιστή Alan Holyoake, με τον συλλέκτη να το αποκαλεί «ένα παγκόσμιο κειμήλιο». Είχε αγοράσει το έγγραφο Wallace πριν από μια δεκαετία για κάτι λιγότερο από 70.000 δολάρια ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το ABC, χρειάστηκαν περισσότερα από τρία χρόνια για να προσδιορίσει ο Holyoake ότι το γραμματόσημο ήταν πράγματι μέρος του πρώτου σετ στον κόσμο, λαμβάνοντας τελικά έλεγχο ταυτότητας από τη Βασιλική Φιλοτελική Εταιρεία στο Λονδίνο και τη Βρετανική Φιλοτελική Ένωση.

Προηγουμένως, ένα One-Cent Magenta της Βρετανικής Γουιάνας είχε βγει στο σφυρί για ένα απίστευτο ποσό 8,3 εκατομμυρίων δολαρίων και ο Holyoake υποστηρίζει ότι το γραμματόσημο του θα μπορούσε να πουληθεί για ακόμη περισσότερα.

 

 

in.gr