Το «Σουσάμι Άνοιξε» γίνεται live action ταινία
1 year, 4 days ago
6

Θα προβληθεί στους κινηματογράφους το 2021 από τη Warner Bros.

H παιδική εκπομπή «Σουσάμι Άνοιξε» («Sesame Street») που δημιουργήθηκε το 1969 και για πάνω από 40 χρόνια αποτέλεσε ορόσημο της παιδικής ηλικίας για γενιές και γενιές, γίνεται live action ταινία από τη Warner Bros.

Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 15 Ιανουαρίου 2021 δια χειρός Τζόναθαν Κράισελ και φυσικα με τη συμμετοχή του Sesame Workshop στην ανάπτυξη του πρότζεκτ.

Η εκπαιδευτική τηλεοπτική σειρά που φέτος συμπληρώνει τα 50 της χρόνια, κατάφερε να κερδίσει την αγάπη μικρών και μεγάλων σε όλο τον κόσμο και να αποτελέσει πολιτιστικό φαινόμενο παγκοσμίως.

Δημιουργός των δημοφιλών χαρακτήρων του «Sesame Street» ήταν ο Τζιμ Χένσον (δημιουργός των εξίσου δημοφιλών και διαχρονικών Muppets). Μέσα από τα αστεία και εκπαιδευτικά σκετς, τη μουσική και το animation, το σόου είχε ως σκόπο να ψυχαγωγήσει αλλά και να βοηθήσει τα παιδιά να καταλάβουν τον κόσμο γύρω τους, θίγοντας μεγάλα κοινωνικά θέματα όπως η διαφορετικότητα, η απώλεια, ο θάνατος, κ.ά.

Μερικοί από τους χαρακτήρες που ξεχώρισαν και αγαπήθηκαν ήταν φυσικά ο Μπερτ και ο Έρνι αλλά και ο Έλμο, ο κόμης Δράκουλας Count von Count, ο Cookie Monster, ο Oscar the Grouch, ο Big Bird, ο Snuffy, κ.ά.

Στις 10 Νοεμβρίου το «Σουσάμι Άνοιξε» συμπληρώνει τα 50 του χρόνια και μέχρι σήμερα έχουν προβληθεί 150 διαφορετικές εκδοχές του σε 70 γλώσσες ανά τον κόσμο. Επίσης έχει βραβευτεί με 189 βραβεία Emmy και 11 Grammy, συγκεντρώνοντας τα περισσότερα βραβεία από κάθε άλλη παιδική εκπομπή.