Τρομερό: Ψαράς καβαλά φάλαινα για να την απελευθερώσει από σκοινί [βίντεο]
1 year, 4 months ago
6

Είναι από τα σκηνικά που σε κάνουν να βάζεις το βίντεο στο replay και να κοιτάς με ανοικτό το στόμα.

Σε βίντεο που κάνει τον γύρο του Διαδικτύου, απεικονίζεται ένας ψαράς ο οποίος πηδάει στην πλάτη φάλαινας προκειμένου να την απελευθερώση.

Μετά από μια ημέρα εργασίας, ο Νίκολας Τέιρον και ο Σαμ Σινστέλιεν επέστρεψαν στον κόλπο Μόρο και ήρθαν αντιμέτωποι με κάτι ασυνήθιστο: μια φάλαινα που είχε μπλέξει στο σχοινί μιας σημαδούρας.

«Η φάλαινα κολυμπούσε κάνοντας κύκλος. Φαινόταν αγχωμένη και κρατιόταν στον πάτο», δήλωσε ο Τέιρον στο KNTV.

Βλέποντας τη φάλαινα να μην μπορεί να ξεφύγει, οι ψαράδες πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Ο Σινστέλιεν βούτηξε στη θάλασσα και ανέβηκε στην πλάτη της, ενώ το κύτος χτυπά την ουρά του στο σκάφος τους. Ο ψαράς κατάφερε να κόψει το σχοινί και να απελευθερώσει το ζώο.

Φυσικά, η πράξη του ψαρά ήταν άκρως επικίνδυνη καθώς θα μπορούσε να είχε τραυματιστεί θανάσιμα στην προσπάθειά του να ξεμπλέξει ένα τρομαγμένο ζώο. Αυτό που θα μπορούσε να κάνει είναι να απευθυνθεί σε ειδικούς για τέτοιες καταστάσεις.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Saving Humanity. We followed this entangled humpback whale around for an hour. Cut an entangled buoy from her back but she was still caught. With no other options F/V Persistence getting the job done. #unreal #fvpersistence #jump #humpbackwhale

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη F/V Persistence (@fv_persistence) στις 27 Σεπ, 2018 στις 3:34 μμ PDT