Βαξεβάνης: Γιατί ο Μητσοτάκης καλύπτει το Νίκο Γεωργιάδη;
1 year, 17 days ago
6

Ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης για την υπόθεση Νίκου Γεωργιάδη, μετά την πρωτόδικη καταδίκη του π. βουλευτή της ΝΔ, στην Δεύτερη Ματιά, με την Κατερίνα Ακριβοπούλου και τον Σωτήρη Καψώχα.

«Νοέμβριο του 2010 οι Μολδαβικές αρχές παρακολουθούν διάφορα τηλέφωνα σε ένα συγκεκριμένο σπίτι στο κέντρο της Μολδαβίας με κάμερες και άλλα συστήματα και εκεί εντοπίζεται ο κ. Γεωργιάδης. Επιχειρεί να διαφύγει εκείνη την περίοδο, αφού πρώτα ο κύριος που του πάσαρε παιδάκια συνελήφθη επ’ αυτοφώρω.

Υπάρχουν διάφορες δικογραφίες για το κύκλωμα παιδεραστίας και στο τέλος του 2010 η Αμερικάνικη Πρεσβεία βγάζει την ετήσια έκθεση της στην οποία γίνεται αναφορά ότι υπάρχει κύκλωμα παιδεραστίας στο οποίο εμπλέκεται μεταξύ άλλων και «Έλληνας αξιωματούχος».

Ο κ. Γεωργιάδης αναχώρησε εσπευσμένα για άλλη χώρα, οι αρχές τον εντόπισαν στο αεροδρόμιο, επικαλέστηκε την διπλωματική του ιδιότητα, γιατί ήταν διπλωμάτης και έφυγε αλλά… η υπόθεση δεν έκλεισε.

Επιλήφθηκαν του σοβαρότατου αυτού θέματος διάφορες ΜΚΟ, συλλογικότητες και πολλές προσωπικότητες και η υπόθεση δεν έκλεισε. Ο κ. Γεωργιάδης ουδέποτε τιμωρήθηκε μέχρι το 2016 όταν εμείς στο ΗotDoc αποκαλύψαμε τα όσα είχαν γίνει και δεν είχαν ακουστεί στην Ελλάδα. Δεν τα αποκαλύψαμε ούτε καν από δημοσιογραφική περιέργεια, αν θέλετε, αλλά από υποχρέωση που είχαμε σε 15χρονα και 16χρονα παιδάκια που ασελγούσε ο κ. Γεωργιάδης στη Μολδαβία, και πολλά εκ των οποίων τα βίαζε για 15 ευρώ.

Ήταν πολιτικό πρόσωπο ο κ. Γεωργιάδης, ήταν αναγνωρίσιμο πολιτικό πρόσωπο και δεν έπρεπε να κάνει κατάχρηση ούτε της ιδιότητάς του, γιατί ήταν βουλευτής της ΝΔ, ούτε της διπλωματικής του ασυλίας, κάποιος κόσμος τον εμπιστευόταν επί πολλά χρόνια.

Αυτή ήταν η υποχρέωση που μας έκανε και διάδικους στην ιστορία, πέρα από ερευνητές δημοσιογράφους, γιατί πήγαμε και κάναμε αναφορά για να εξεταστεί η υπόθεση εδώ στην Αθήνα. Ήρθε δικηγόρος από την Μολδαβική ΜΚΟ, κατέθεσε έγγραφα και στοιχεία, υπήρξε μια δικαστική διαδικασία με αλλεπάλληλες αναβολές και ελλειπή σε πολλές περιπτώσεις στοιχεία και σήμερα καταλήξαμε στην καταδίκη του κ. Γεωργιάδη.

Ο κ. Γεωργιάδης και η ΝΔ θυμίζω ότι όταν βγάλαμε το θέμα είχαν μιλήσει για συκοφαντικά δημοσιεύματα. Ο κ. Γεωργιάδης αποπέμφθηκε εκείνη την περίοδο φαινομενικά από το πλευρό του κ. Μητσοτάκη, σήμερα ο ίδιος ομολόγησε και παραδέχθηκε ότι παρέμενε κρυφοσύμβουλος του κ. Μητσοτάκη και είπε στο δικαστήριο, ότι: «ο Μητσοτάκης μου είπε φύγε για λίγο μέχρι να τελειώσει αυτή η ιστορία και δεν θα πάθεις τίποτα και θα επανέλθεις».

Σε όλη τη διάρκεια της περιπέτειας αυτής είχε στο πλευρό του ανθρώπους της ΝΔ, επιφανή στελέχη που εμφανίζονταν στα δικαστήρια, όπως η Αν – Μισέλ Ασημακοπούλου και άλλοι σύμβουλοι του Μητσοτάκη που ήταν παρόντες σε όλες τις διαδικασίες και παρακολουθούσαν και τις καταθέσεις και εμάς τους ίδιους.

Αν είναι ένα σκάνδαλο αυτή τη στιγμή είναι η πολιτική χροιά που έχει δώσει η ΝΔ , η προσπάθεια που κάνει ο κ. Μητσοτάκης να καλύψει τον κ. Γεωργιάδη για ένα θέμα που αφορά τον κοινό ποινικό κώδικα και έχει ιδιαίτερη απαξία και βάζει και όλη τη ΝΔ μαζί του να καλύπτει τον κ. Γεωργιάδη.

Αναρωτιέμαι ποιος είναι ο τόσο βαθύς και ουσιαστικός δεσμός που έχει ο κ. Γεωργιάδης με τον κ. Μητσοτάκη που είχε ένα ολόκληρο κόμμα σε ομηρεία για να καλύπτει τον παιδεραστή κ. Γεωργιάδη.