Βίντεο από την επίθεση με μπογιές του Ρουβίκωνα στη Βουλή
3 months, 19 days ago
6

Βίντεο από την επίθεση του Ρουβίκωνα με μπογιές και καπνογόνα στο κτήριο της Βουλής, ανέβασε η αναρχική ομάδα σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 14:10 της Τρίτης. Η ομάδα των αγνώστων ανέβηκε στην οδό Όθωνος και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Οι δράστες ανέβηκαν με γρήγορες κινήσεις τις σκάλες προς τον προαύλιο χώρο της Βουλής, αιφνιδιάζοντας τους αστυνομικούς.

Από εκεί, πολύ γρήγορα πέταξαν δύο καπνογόνα και μπουκάλια με κόκκινη μπογιά στους τοίχους του κτηρίου και τράπηκαν αμέσως σε φυγή. Ένας εξ αυτών συνελήφθη και κρατείται στη ΓΑΔΑ.

Αστυνομικοί της φρουράς της Βουλής έχουν συγκεντρωθεί στο προάυλιο της Βουλής στο σημείο που λίγο νωρίτερα άγνωστοι πέταξαν δοχεία με κόκκινη μπογιά, Αθήνα Τρίτη 21 Μαίου 2019. Την ευθύνη για την ενέργεια ανέλαβε η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας σε ένδειξη συμπαράστασης στον κατάδικο απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Unidentified men threw red paint at the Hellenic Parliament, on May 21, 2019 / Άγνωστοι πέταξαν κόκκινη μπογιά στην Βουλή των Ελλήνων, στις 21 Μαΐου 2019