Βλαντιμίρ Ποτάνιν: Αντιμέτωπος με μία από τις μεγαλύτερες χρηματικές διεκδικήσεις διαζυγίου – Θα ασκήσει έφεση;
1 year, 8 months ago
6

Η Ναταλία Ποτάνινα, η πρώην σύζυγός του Νο.1 Ρώσου, θα μπορούσε να διεκδικήσει έως και 7 δισεκατομμύρια δολάρια από τον γνωστό δισεκατομμυριούχο

Σε έναν από τους μεγαλύτερους δικαστικούς αγώνες στον κόσμο έχει μετατραπεί η διαμάχη για το διαζύγιο του πλουσιότερου ανθρώπου στη Ρωσία, Βλαντιμίρ Ποτάνιν και της πρώην συζύγου του, Ναταλίας Ποτάνινα.

Την υπόθεση έχει αναλάβει δικαστήριο διαζυγίων στο Λονδίνο. Σημειώνεται πως στην πρωτεύουσα της Βρετανίας, δικαστήρια που αναλαμβάνουν την εκδίκαση παρόμοιων υποθέσεων θεωρούνται από τις κορυφαίες επιλογές για τις νομικές διαμάχες υψηλών οικονομικών διεκδικήσεων.

Ο Ρώσος ολιγάρχης και οι συνεργάτες του θα προσπαθήσουν να ανατρέψουν την προηγούμενη απόφαση του δικαστηρίου σύμφωνα με την οποία, η επί 31 χρόνια σύζυγος του, Ναταλία Ποτάνινα, θα μπορούσε να διεκδικήσει έως και 7 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο γνωστός δισεκατομμυριούχος αντιμετωπίζει μία από τις μεγαλύτερες χρηματικές διεκδικήσεις διαζυγίου στην ιστορία, μετά τον Τζεφ Μπέζος και τον Μπιλ Γκέιτς όμως, κέρδισε την άδεια να ασκήσει έφεση κατά της αγωγής ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται πως οι δικαστές υποστήριξαν ότι η Ποτάνινα έλαβε ένα «ασήμαντο χρηματικό ποσό» σε προηγούμενες δικαστικές διαμάχες στη Ρωσία, δεδομένης της περιουσίας του δισεκατομμυριούχου και του πολυετούς γάμου του ζευγαριού.

Ο 61χρονος Ποτάνιν η αξία του οποίου υπολογίζεται στα 36 δισεκατομμύρια δολάρια είναι πρόεδρος της Norilsk Nickel. Αν και του έχουν επιβληθεί κυρώσεις από χώρες όπως ο Καναδάς και η Αυστραλία, αντίθετα, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ δεν έχουν λάβει παρόμοιες αποφάσεις.

newmoney.gr