Βραζιλία: Έχασαν στο μπιλιάρδο και δολοφόνησαν επτά άτομα επειδή γέλασαν– Σοκάρει το βίντεο
1 year, 2 months ago
6

Ανάμεσα στα θύματα κι ένα 12χρονο κορίτσι.

Λουτρό αίματος σε αίθουσα μπιλιάρδου στη Βραζιλία. Σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας έχει καταγραφεί ένα αποτρόπαιο έγκλημα, που συνέβη στην πόλη Σινόπ, στο Μάτο Γκρόσο, την Τρίτη. Όπως φαίνεται από τις εικόνες που σοκάρουν, ένα δράστης, κρατώντας ένα πιστόλι δίνει εντολή στους ομήρους του να παραταχθούν σε έναν τοίχο, ενώ ο συνεργός του σπεύδει σε ένα παρκαρισμένο φορτηγό και παίρνει ένα κυνηγετικό όπλο.

Λίγες στιγμές αργότερα, ο δεύτερος ένοπλος επιστρέφει στην αίθουσα και οι δυο τους αρχίζουν να πυροβολούν τους αιχμαλώτους τους από κοντινή απόσταση, χωρίς να τους αφήνουν κάποια πιθανότητα διαφυγής.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η αστυνομία, οι δράστες είναι ο 30χρονος Έντγκαρ Ρικάρντο ντε Ολιβέιρα και ο 27χρονος Εζεκίας Σόουζα Ριμπέιρο. Οι δυο τους τράπηκαν σε φυγή μετά το έγκλημα και αναζητούνται.

Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, το πρωί της Τρίτης ο Ολιβέιρα είχε παίξει ένα παιχνίδι μπιλιάρδου με ένα από τα θύματα και έχασε περίπου 4.000 ρεάλ Βραζιλίας (640 λίρες). Το απόγευμα της ίδιας μέρας  προκάλεσε τον άνδρα να παίξουν για δεύτερη φορά, όμως έχασε ξανά και οι παριστάμενοι ξέσπασαν σε γέλια. Τότε, οι δύο δράστες εξοργίστηκαν και δολοφόνησαν σχεδόν όλους όσους ήταν παρόντες.

Έξι από τα θύματα άφησαν την τελευταία τους πνοή μέσα στην αίθουσα, καθώς πυροβολήθηκαν από κοντινή απόσταση. Ανάμεσά τους και μία 12χρονη. Το έβδομο θύμα, ένας 47χρονος άνδρας, διακομίστηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, ωστόσο, αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.

Οι δράστες άφησαν ζωντανή μία γυναίκα, η οποία ήταν τρομοκρατημένη και κρατούσε ψηλά τα χέρια της, ακόμη και μετά την αποχώρηση των ενόπλων.

Πριν διαφύγουν, οι αδίστακτοι δολοφόνοι πήγαν σε ένα τραπέζι μπιλιάρδου και μάζεψαν χαρτονομίσματα και ψιλά. Σταμάτησαν, επίσης, για να κλέψουν την τσάντα ενός εκ των θυμάτων τους, ενώ η τρομοκρατημένη γυναίκα τους παρακολουθούσε σιωπηλά.

Σύμφωνα με αστυνομικά αρχεία, ο Ολιβέιρα είχε συλληφθεί στο παρελθόν για ενδοοικογενειακή βία. Αλλά και ο Ριμπέιρο έχει σοβαρό ποινικό μητρώο, που περιλαμβάνει συλλήψεις για παράνομη κατοχή πυροβόλου όπλου, ληστεία, επίθεση και απειλή.