Αυστρία – Οργή για το lockdown – «Τα έκαναν σαλάτα» οι πολιτικοί λέει Έλληνας εστιάτορας
2 years, 4 months ago
6

Η απόφαση της κυβέρνησης της Αυστρίας να επιβάλει οριζόντιο lockdown έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους πολίτες που δεν πιστεύουν ότι τα μέτρα θα ισχύσουν μόνο είκοσι μέρες, αλλά θα διατηρηθούν μέχρι τον Φεβρουάριο.

Πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου στην Αυστρία και η πρωτεύουσα έχει ήδη ερημώσει αφού οι πολίτες μπορούν να κυκλοφορούν μόνο για να προμηθεύονται βασικά αγαθά, για να επισκέπτονται γιατρό και να αθλούνται.

«Είμαστε σε σοκ με το lockdown καθώς οι πιο πολλοί πιστεύουν ότι θα κρατήσει και τον Γενάρη και τον Φλεβάρη ή θα ανοίξουν για τα ψώνια και μετά πάλι θα κλείσουν» αναφέρει ο Λευτέρης Δερμιτζάκης, Έλληνας ιδιοκτήτης εστιατορίου Εllas στην Αυστρία μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ.

Όπως εξήγησε είχαν δημιουργηθεί άλλες προσδοκίες σε σχέση με την εξέλιξη του κοροναϊού και μετά προσγειώθηκαν σε μια πραγματικότητα διαφορετική. Συγκεκριμένα, δήλωσε πως οι πολιτικοί είχαν πει ότι δεν θα γίνει λοκντάουν και αποφάσισαν ξαφνικά να το εφαρμόσουν μετά την έξαρση της πανδημίας ειδικά στην Άνω Αυστρία.

Ο ίδιος αναφέρει πως οι κάτοικοι νιώθουν αγανάκτηση. «Βλέπουμε τους πολιτικούς να τα κάνουν σαλάτα» σημειώνει χαρακτηριστικά.