Αυτές είναι οι 24 εφαρμογές με το κακόβουλο spyware «Joker»- Πρέπει να τις διαγράψεις άμεσα
Just now
6

Πριν λίγες ημέρες γράφαμε για το spyware με το όνομα Joker, το οποίο εντοπίστηκε σε αρκετές εφαρμογές στο Play Store. Το spyware έχει σχεδιαστεί για να κλέβει πληροφορίες από μηνύματα (SMS), λίστες επαφών του θύματος και πληροφορίες των συσκευών.

Ο ερευνητής Aleksejs Kuprins ανέφερε ότι το κακόβουλο λογισμικό εντοπίστηκε πριν 2 εβδομάδες. Μέχρι στιγμής, έχει εντοπιστεί σε 24 εφαρμογές, οι οποίες συνολικά είχαν πάνω από 472.000 λήψεις. Το spyware κλέβει τα στοιχεία με σκοπό να τα δώσει σε διαφημιστικά sites.

Το Joker spyware κατάφερε, μέσα από αυτές τις εφαρμογές, να επηρεάσει χρήστες σε 37 χώρες: Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Βραζιλία, Κίνα, Κύπρος, Ελλάδα, Τουρκία, Αίγυπτος, Γαλλία, Γερμανία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γκάνα, Ονδούρα, Ινδία, Ινδονησία, Ιρλανδία, Κουβέιτ, Μαλαισία, Μιανμάρ, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Κατάρ, Δημοκρατία της Αργεντινής, Σερβία, Ουκρανία, Σιγκαπούρη, Σλοβενία, Σουηδία, Ελβετία, Ταϊλάνδη, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Ηνωμένες Πολιτείες.

Τώρα θα δούμε την λίστα με τις 24 επίμαχες εφαρμογές. Αν έχεις κάποιες από αυτές στην συσκευή σου, πρέπει να τις διαγράψεις άμεσα.

  • Advocate Wallpaper
  • Certain Wallpaper
  • Dazzle Wallpaper
  • Spark Wallpaper
  • Age Face

Δες την συνέχεια της λίστας στο itspossible.gr