Άγριες Μέλισσες: Θα μάθει ο Μελέτης ότι είναι εξώγαμο παιδί από βιασμό;
3 years, 3 months ago
6

Ο Γιώργος Γεροντιδάκης μιλάει για το ρόλο του στη δημοφιλή σειρά

Οι διακοπές τελείωσαν και Άγριες Μέλισσες επιστρέφουν απόψε στις οθόνες μας. Οι εξελίξεις πολλές και αναπάντεχες. Το τηλεοπτικό κοινό αναμένει με μεγάλο ενδιαφέρον να μάθει πότε και αν ο Μελέτης θα μάθει ότι είναι εξώγαμο παιδί από βιασμό. Ο Γιώργος Γεροντιδάκης μιλάει για το ρόλο του και αποκαλύπτει πτυχές του χαρακτήρα του Μελέτη.

Τι προσδοκούσατε πριν ξεκινήσουν να προβάλλονται οι «Άγριες μέλισσες»;
«Προσωπικά λειτουργώ με το ένστικτο και κατάλαβα ότι θα είναι κάτι όμορφο. Ο κάθε κρίκος συνδεόταν με τον άλλον σωστά και υπήρχε αλληλουχία. Και αυτό συμβαίνει όχι μόνο με τους ηθοποιούς αλλά και με το συνεργείο και γενικότερα τους συντελεστές οι οποίοι είναι επαγγελματίες. Όλοι είναι εκεί για εμάς κι εμείς για εκείνους. Επίσης είναι όλοι εκεί με το σπαθί τους καθώς δεν ιούς χαρίστηκε τίποτα. Έχει φτιαχτεί μια ομάδα που παίζει καλά και τη δεύτερη σεζόν».

Πώς προσεγγίζετε τον ήρωα σας; Είναι δύσκολη περίπτωση και γίνεται ακόμη δυσκολότερη.
«Προσπαθώ να παίρνω από τους συναδέλφους ρου αυτό που μου προσφέρουν με τη δική τους ερμηνεία και να κάνω κάτι παραπάνω στη σκηνή. Αλλιώς αντιμετωπίζεις την Πηνελόπη, αλλιώς την Ανέτ, τον Δούκα και πρέπει να βρεις τον τρόπο συνεργασίας με τον καθένα χωριστά. Ο ρόλος βγαίνει από τους άλλους. Εγώ δεν έχω κάνει τίποτα. Η υποκριτική είναι δράση και αντίδραση».

Το κοινό λατρεύει τον Μελέτη και τον μισεί ταυτόχρονα. Πώς τον έχετε ψυχογραφήσει;
«Μα αυτό είναι το ωραίο, δεν ψυχογραφείται αυτός ο ήρωας. Δεν ξέρεις τι σκέφτεται, αν θα πιάσει κάποιον από τον λαιμό ή θα πράξει το μη αναμενόμενο. Έχει κανει πολλά πράγματα, είτε έχοντας λόγο είτε ακολουθώντας εντολές, γιατί οι δολοφονίες δεν είναι δική του πρωτοβουλία. Μόνο εκείνη του Κλεομένη προετοίμαζε εδώ και καιρό και δεν τον σκότωσε τόσο για χάρη της Πηνελόπης, αλλά για να υπερασπιστεί την τιμή και τον ανδρισμό του. Γι’ αυτό και τόση βία. Ο Μελέτης είναι ένας ακραίος χαρακτήρας και συμπορευόμαστε. Δεν κάνω σχέδια για το πώς θα εξελιχθεί ρόλος. Είναι ένα σενάριο που μας έχει δοθεί απλόχερα τη Μελίνα Τσαμπάνη και τον Πέτρο Καλκόβαλη και εκεί που εσύ μπορεί να σκέφτεσαι κάτι, να το ανατρέψουν.

Ποια ήταν η πιο δύσκολη σκηνή μέχρι τώρα;
«Οι δυσκολίες είναι πάντα ίδιες, να αποδώσεις το συναίσθημα και να κρατήσεις τον ρυθμό. Απλά οι σκηνές χωρίζονται σε εκείνες που έχουν δράση και στις πιο εγκεφαλικές. Έχουν υπάρξει περίπλοκες σκηνές και με την Ανέτ, και με τον Δούκα, τον Κωνσταντή. την Πηνελόπη, τον Σωκράτη. Με τον Κλεομένη ήταν πολύ φορτισμένη συναισθηματικά γιατί έφυγε… από τα χέρια μου και για πάντα από τη σειρά ένας συνάδελφος, ο Θανάσης Κουρλαμπάς, που έδωσε μια πολύ ωραία ερμηνεία και είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία. Είναι επίσης μεγάλη χαρά που παίζω με την κ. Κάτια Δανδουλάκη».

Με την Ανέτ τον έχουμε δει να έρχεται πιο κοντά. Πότε θα σπάσει οριστικά το φράγμα ανάμεσα τους;
«Αυτό είναι μια μεγάλη κουβέντα γιατί με τη μητέρα του έχει να καλύψει μια διαδρομή 30 χρόνων. Δεν ξέρω αν μπορεί να υπάρξει η κλασική σχέση μητέρας – γιου, αλλά μπορεί να γίνουν ο ένας για τον άλλον ένα πραγματικό στήριγμα γιατί μάνα είναι μόνο μία. Σαφώς έρχονται πιο κοντά οι δυο τους. Κάθε μέρα που περνάει οι κόμποι σπάνε. Είναι μια σχέση που έχει μπει σε ράγες και αυτοί οι χαρακτήρες μπορούν να ακουμπήσουν ο ένας στον άλλον με την έννοια της πραγματικά ανθρώπινης σχέσης».

Ο Μελέτης υποψιάζεται ότι ο Θέμελης είναι ο πατέρας του. Πότε θα το επιβεβαιώσει;
«Δεν γνωρίζω, αλλά αν μάθει ότι είναι εξώγαμο παιδί από βιασμό, θα είναι ασήκωτο το βάρος για εκείνον. Πόσα μπορεί να αντέξει; Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ψάχνει ήδη με ένα τρόπο ή δεν καταλαβαίνει τι έχει γίνει», είπε ο Γιώργος Γεροντιδάκης στο Τv24.