Αλέξης Τσίπρας: Βίλα είναι το σπίτι του Μητσοτάκη στην Τήνο, μεσοτοιχία με Χριστοφοράκο
3 years, 4 months ago
6

Αλέξης Τσίπρας για Λεγραινά: «Βίλα είναι το σπίτι του κ. Μητσοτάκη στην Τήνο που είναι μεσοτοιχία με τη βίλα του κ. Χριστοφοράκου και όχι το σπίτι στο Σούνιο»

 

Να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα που προέκυψαν από την υπόθεση της λεγόμενης «Βίλας των Λεγραινών» επιχείρησε ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1 και τον δημοσιογράφο Γιώργο ΠαπαδάκηΟ αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε με σφοδρότητα στον πρωθυπουργό, τον οποίο μάλιστα χαρακτήρισε «ενορχηστρωτή» της επίθεσης που δέχθηκε. Μάλιστα, πέρασε στην αντεπίθεση, δηλώνοντας πως «Βίλα είναι το σπίτι του κ. Μητσοτάκη στην Τήνο που είναι μεσοτοιχία με τη βίλα του κ. Χριστοφοράκου» και όχι το σπίτι που νοικιάζει στο Σούνιο.

«Πρόκειται για κιτρινισμό, λάσπη και λαϊκισμό, ο κ. Μητσοτάκης των 32 ακινήτων και το κόμμα των υπερχρεωμένων μεγαλοιδιοκτητών να κάνουν ερωτήματα για το σπίτι που νοικιάζει ο πολιτικός τους αντίπαλος», ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως είναι η δεύτερη φορά που ο πρωθυπουργός καταφεύγει στη «λάσπη», υπενθυμίζοντας ότι είχε κατηγορήσει τον νεκρό πατέρα του μέσα στη Βουλή, για σχέσεις με τη χούντα.

Επίσης, ζήτησε απαντήσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το σύνολο των ακινήτων που διαθέτει, τα παραστατικά του σπιτιού που νοικιάζει στον Λυκαβηττό, αλλά και για το δάνειο ύψους 1.5 εκατομμυρίων ευρώ που δηλώνει στο Πόθεν Έσχες του, ανακοινώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει τροπολογία, προκειμένου οι πολιτικοί να είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν την πορεία των δανείων τους.

«Τώρα ήρθε η ώρα να απαντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις ρυθμίσεις των δανείων του, τα ακίνητά του καθώς και τα ενοίκιά του. Στο σπίτι του Βολταίρου δεν μιλάνε για σκοινί» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας για τη δική του υπόθεση, ανέφερε πως «οι πολιτικοί οφείλουμε να ελεγχόμαστε και να δίνουμε απαντήσεις. Επέλεξαν τη στιγμή που έχουμε 100 νεκρούς την ημέρα να υποστηρίζουν ότι έχω βίλα εκατομμυρίων», ενώ για το χαμηλό τίμημα του σπιτιού, τόνισε ότι ήταν επί δέκα χρόνια αναξιοποίητο, προσθέτοντας πως τα σπίτια στην περιοχή είναι παραθεριστικές κατοικίες και δεν συνηθίζεται να ενοικιάζονται για ολόκληρο τον χρόνο, παρά μόνο για μερικούς μήνες το καλοκαίρι.

 Newsbomb.gr.