Από υπάλληλος των 500 ευρώ, έγινε Airbnb επιχειρηματίας: H τρομερή ιστορία του Νικόλα Τσοπανάκη
4 months, 13 days ago
6

Μια ευκαιρία στα ακίνητα, ένα επαγγελματικό pivot, και το Airbnb. Κάπως έτσι ξετυλίγεται η ιστορία του Νικόλα Τσοπανάκη. Ο ίδιος μαζί με τον αδερφό του κινήθηκαν γρήγορα το 2016, αποφάσισαν να αφήσουν τις δουλειές τους και να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά στο κομμάτι του Airbnb. Τότε που όλο αυτό το «κύμα» ήταν ακόμα στο ξεκίνημα του στην Ελλάδα. Και όλα ξεκίνησαν από ένα πατρικό ακίνητο που διέθεταν. Σήμερα, ο ίδιος και ο αδερφός του έχουν αναπτυχθεί, έχουν την εταιρία House of Athens που διαχειρίζεται ακίνητα για βραχυχρόνιες μισθώσεις στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας, και η ζωή τους έχει αλλάξει.

Το It’s Possible συνάντησε το Νικόλα Τσοπανάκη στο «αρχηγείο» της εταιρίας στην Πλάκα. Ο ίδιος θυμάται πως ήταν τα δεδομένα όταν δούλευε ως υπάλληλος για 500 ευρώ, εξηγεί τι ακριβώς κάνει η εταιρία του, ενώ απαντά και στο μεγάλο ερώτημα: Τελικά, το Airbnb είναι καλό ή κακό;

Πριν την ενασχόληση με το Airbnb δουλεύατε ως υπάλληλος, με μισθό στα 500 ευρώ τον μήνα. Τι θυμάστε από εκείνη την περίοδο και πως ήταν η διαβίωση σας;

Η ενασχόληση με το Airbnb ξεκίνησε παράλληλα. Εγώ και ο αδερφός μου είχαμε ένα πατρικό σπίτι, το οποίο αποφασίσαμε να το αξιοποιήσουμε μέσω Airbnb.  Γρήγορα διαπιστώσαμε ότι τα χρήματα που βγάζαμε από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις ήταν πολύ περισσότερα από αυτά που παίρναμε από τις δουλειές μας. Από ένα σημείο και μετά λοιπόν, αφήσαμε τις δουλειές μας και μπήκαμε full-time στο νέο project μας. Τότε ήταν ουσιαστικά και η αρχή του Airbnb στην Ελλάδα, οπότε τα δεδομένα ήταν διαφορετικά.

Εγώ δούλευα στο πεδίο της διαφήμισης, όπου πριν την κρίση οι μισθοί ήταν 3 φορές πάνω. Στην συνέχεια τι έγινε: Οι μισθοί πέσανε, όμως οι ώρες εργασίας παρέμειναν οι ίδιες. Θυμάμαι ότι δουλεύαμε 10 ως 15 ώρες την ημέρα. Και δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς σε ότι αφορά τα ωράρια, αφού η αγορά είχε συνηθίσει να δουλεύει με αυτό τον τρόπο, και εσύ δεν μπορούσες να παραδίδεις τα projects πέρα από τα deadlines. Το έβλεπα και σε εμένα και σε άλλους συναδέλφους, ότι δεν υπάρχουν προοπτικές.

Πότε πήρατε την απόφαση να αλλάξετε επαγγελματικό μονοπάτι;

Ουσιαστικά περιμέναμε…

Διαβάστε την συνέχεια στο itspossible.gr