Μπακογιάννης : Έκπληξη που θα τη θυμόμαστε η αλλαγή του χρόνου στην Αθήνα -Οι δημότες να κοιτάξουν ψηλά
3 years, 2 months ago
6

Μήνυμα αισιοδοξίας θέλει να στείλει ο δήμος Αθηναίων στη φετινή αλλαγή του χρόνου, όπως τόνισε σε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων είπε ότι η αλλαγή του χρόνου θα είναι έκπληξη για τους πολίτες η υποδοχή του 2021 και πως την αποψινή αλλαγή θα την θυμόμαστε.

«Αξιοποιώντας την τεχνολογία, με φωτισμό, με προβολές βίντεο, με την τεχνολογία θέλουμε να πούμε την ιστορία του 2020 αλλά και αυτή πιστεύουμε ότι θα είναι και η ιστορία του 2021 ότι δηλαδή χτυπηθήκαμε, πληγωθήκαμε όμως σταθήκαμε όρθιοι», είπε και συνέχισε: «Θέλουμε να είναι κάτι διαφορετικό που θα μας φέρει πιο κοντά παρότι είμαστε μακριά, νομίζω ότι θα είναι μία αλλαγή χρόνου που θα τη θυμόμαστε γιατί δεν είναι η τυπική». Όπως αποκάλυψε, η έκπληξη θα ξεκινήσει στις 11:45 και σημείωσε ότι θέλει να πιστεύει ότι «στις 12:05 θα αισθανθούμε όλοι καλύτερα». Τέλος συμβούλεψε τους δημότες να κοιτάξουν ψηλά.

Σχολιάζοντας τον φετινό στολισμό της Αθήνας είπε: «Καταφέραμε να απλώσουμε το φωτισμό όσο γίνεται περισσότερο μέσα στην πόλη, 35 γειτονιές έχουν χριστουγεννιάτικα δέντρα για πρώτη φορά».

Ο Κώστας Μπακογιάννης μίλησε στο Open Tv και για τα πλάνα του Δήμου σε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας, όπου απαιτείται η συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού: «Είναι πολύ σημαντικό έργο υποδομών που το κάνουμε με μεγάλη προσοχή και σεβασμό. Ακολουθούν ο Λυκαβηττός, ο λόφος του Στρέφη, αλλά έχουμε και το λόφο του Φιλοπάππου και την Ακαδημία Πλάτωνος. Τον πρώτο λόγο έχει το υπουργείο Πολιτισμού, αλλά δεν νομίζω ότι θέλει κανείς να σπρώχνει τις ευθύνες αλλού, εμείς έχουμε καταθέσει μία πρόταση στο Υπουργείο, εδώ και αρκετές εβδομάδες. Υπάρχει μία καθυστέρηση, αλλά πιστεύω ότι σύντομα θα πετύχουμε αυτό που θέλουμε, δηλαδή τη συνεργασίας μας, είμαστε έτοιμοι να χρηματοδοτήσουμε ένα μεγάλο τμήμα του έργου αλλά να κάνουμε και τη δουλειά ώστε να δώσουμε σε αυτές τις περιοχές τη θέση που τους αξίζει».

in.gr