Δεν αρκούν τα πτυχία. Δες τα 4 soft skills που μπορούν να σε κάνουν περιζήτητο στην αγορά εργασίας
Just now
6

Δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε, ότι στην σύγχρονη αγορά εργασίας δεν αρκεί ένα πτυχίο για να σε κάνει να ξεχωρίσεις. Και μάλλον δεν έχουν άδικο. Πλέον πτυχία έχουν σχεδόν όλοι.

Αυτό που μπορεί όμως να σου δώσει ένα προβάδισμα, είναι τα λεγόμενα soft skills. Με απλά λόγια πρόκειται για δεξιότητες οι οποίες δεν αφορούν μόνο κάποιο συγκεκριμένο επάγγελμα. Αλλά είναι χρήσιμες σε διάφορες θέσεις εργασίας. Τέτοια skills αναζητούν πολλές εταιρίες. Και θέλουν να έχουν στο εσωτερικό τους ανθρώπους με τέτοιες δεξιότητες.

Δες λοιπόν 4 soft skills που μπορούν να σε κάνουν περιζήτητο. Πόσα από αυτά έχεις;

Επικοινωνιακές δεξιότητες

Απλά πράγματα. Οι εταιρίες σίγουρα θέλουν έναν άνθρωπο που να μπορεί να εκφράζεται σωστά στον εργασιακό χώρο, είτε πρόκειται να στείλει ένα επαγγελματικό email σε έναν πελάτη, είτε να γράψει ένα report στον προϊστάμενο του, είτε να κάνει μία σύντομη παρουσίαση, ακόμα και να μπορεί απλά να εξηγήσει κάτι σε έναν συνάδελφο ή στο μέλος της ομάδας του. Οι επικοινωνιακές δεξιότητες δεν ζητούνται από τις εταιρείες μόνο για θέματα απόδοσης και επίτευξης αποτελεσμάτων. Ζητούνται και για την εύρυθμη λειτουργία καθώς επίσης και για την καλύτερη συνεννόηση μεταξύ των μελών στον εργασιακό χώρο.

Ομαδικό Πνεύμα 

Οι εργοδότες θέλουν ανθρώπους που να μπορούν να λειτουργούν ομαδικά και να τα πηγαίνουν καλά με τους άλλους. Αυτό συμβαίνει γιατί ακόμα κι αν η θέση εργασίας δεν απαιτεί απαραίτητα συνεργασία, σίγουρα η καθημερινότητα στον εργασιακό χώρο απαιτεί…

Διαβάστε την συνέχεια στο itspossible.gr