Δεν είμαι ψυχικά άρρωστη» λέει η δημοσιογράφος που ερωτεύτηκε τον «πιο μισητό άνδρα στις ΗΠΑ»
3 years, 3 months ago
6

Θυσίασε τον γάμο και την δουλειά της και κατέψυξε τα ωάριά της για χατήρι του Pharma Bro, για να εισπράξει τελικά… ghosting – Δηλώνει έτοιμη να βγει ραντεβού με άλλους καθώς «έχει να κάνει σεξ δύο χρόνια»

Ανακουφισμένη αλλά και αιφνιδιασμένη από την ανταπόκριση του κοσμου στην παράξενη «ιστορία αγάπης» που εκτυλίχθηκε ανάμεσα στην ίδια και τον φυλακισμένο Μάρτιν Σκρέλι δηλώνει η πρώην δημοσιογράφος του Bloomberg, Κρίστι Σμάιθ.

Η 38χρονη αποφάσισε πριν από μερικές μέρες να λύσει τη σιωπή της και να αποκαλύψει στο περιοδικό Elle λεπτομέρειες για την ερωτική σχέση που τη συνδέει (ή μάλλον τη συνέδεε) με τον καταδικασμένο για απάτη πρώην hedge-funder, ο οποίος είχε χαρακτηριστεί κάποτε από το BBC ως «ίσως ο πιο μισητός άνθρωπος στις ΗΠΑ».

Η συνέντευξή της στο περιοδικό, στην οποία περιέγραφε ουσιαστικά πώς «θυσίασε» τη δουλειά της στο πρακτορείο, τον γάμο της και την ήρεμη ζωή της για χατήρι του Σκρέλι, για τον οποίο έφτασε στο σημείο να… καταψύξει τα ωάριά της προκειμένου να μπορέσουν να αποκτήσουν παιδί μαζί μετά την αποφυλάκισή του το 2023, έγινε viral προκαλώντας ανάμεικτες αντιδράσεις στα social media.

Journalist reveals romance with infamous ‘Pharma Bro’ Martin Shkreli | New York Post

Οι αποκαλύψεις για τον τρόπο που γνωρίστηκαν (όταν εκείνη ξεκίνησε να καλύπτει την υπόθεσή του) και ερωτεύτηκαν έκαναν τον γύρο των διεθνών ΜΜΕ και δίχασαν το κοινό, με κάποιους να οικτίρουν την δημοσιογράφο και συγγραφέα, εκτιμώντας ότι έπεσε θύμα του αδίστακτου Σκρέλι, και άλλους να διατυπώνουν την εκτίμηση ότι μπορεί η ίδια να τον εκμεταλλεύτηκε, προκειμένου να πουλήσει το βιβλίο που έγραψε για τον βίο και πολιτεία του διαβόητου «Pharma Bro» (όπως είναι το παρατσούλι του 37χρονου στο διαδίκτυο). Η συναρπαστική ιστορία είχε ως αποτέλεσμα να φουντώσουν πλήθος συζητήσεις online περί δημοσιογραφικής δεοντολογίας, φεμινισμού και συνθηκών κράτησης στα σωφρονιστικά καταστήματα των ΗΠΑ.

Το γεγονός ότι μετά τη δημοσίευση του άρθρου στο Elle ο Σκρέλι διέκοψε κάθε επικοινωνία με την (πρώην;) αγαπημένη του δείχνει να περιπλέκει την υπόθεση και να γεννά περισσότερα ερωτηματικά για αυτήν την παράξενη σχέση. «Ο κ. Σκρέλι εύχεται στην κ. Σμάιθ καλή τύχη στα μελλοντικά της σχέδια» ήταν το λακωνικό σχόλιο που έκανε μέσω των δικηγόρων του ο φυλακισμένος απατεώνας, ο οποίος κάποτε είχε προχωρήσει εν μία νυκτί σε αύξηση σχεδόν 5.000% στην τιμή ενός ζωτικής σημασίας φαρμάκου για φορείς HIV, και καμάρωνε online επειδή αγόρασε ένα άλμπουμ των Wu-Tang Clan για δυο εκατομμύρια δολάρια.

Τι συμβαίνει όμως στη ζωή της Κρίστι Σμάιθ από τότε που μίλησε ανοικτά για τη σχέση που έφερε τα πάνω-κάτω στη ζωή της; Καταρχάς η δημοσιογράφος-συγγραφέας υποχρεώθηκε να υπερασπιστεί τις επιλογές της με αλλεπάλληλες αναρτήσεις της στο Twitter, απαντώντας σε επικριτικά σχόλια. Μιλώντας ξανά στο Elle σχεδόν ένα 24ωρο μετά την πρώτη συνέντευξη, αποκάλυψε ότι οι αντιδράσεις online έμοιαζαν με εκείνες που είχαν προκαλέσει οι αμφιλεγόμενες ενέργειες του «αγαπημένου της» σε όγκο και ένταση. «Δεν μου αρέσει να με αποκαλούν “θύμα” και “ψυχικά άρρωστη”. Τίποτα από τα δυο δεν ισχύει. Σέβομαι και κατανοώ την κριτική που μου ασκούν ορισμένοι άνθρωποι, και η ιστορία μου είναι fair game εφόσον την έδωσα η ίδια στη δημοσιότητα. Όμως πήρα τις αποφάσεις μου πολύ συνειδητά», σημειώνει η Σμάιθ.

Woman who left job, marriage for 'Pharma Bro' says she did it for love

Η 38χρονη εμφανίζεται έντονα ενοχλημένη για τους σχολιαστές που την χαρακτηρίζουν ψυχικά ασθενή επειδή ερωτεύτηκε έναν άνθρωπο που δεν εγκρίνουν. Σύμφωνα με την ίδια, αυτή η στάση φανερώνει σεξισμό και δείχνει ότι οι επικριτές της ουσιαστικά αδυνατούν να αποδεχτούν ότι κάποιοι άνθρωποι ξεφεύγουν από την εικόνα που έχουν σχηματίσει για εκείνους.

«Αυτό που θεωρώ άκρως σεξιστικό είναι το ότι με θεωρούν θύμα. Γιατί είμαι θύμα; Επέλεξα να κάνω ό,τι έκανα. Δεν μου συνέβη τίποτα κακό αν εξαιρέσεις τους ανθρώπους που μου επιτίθενται online», συμπληρώνει η Σμάιθ.

Όπως εξηγεί η 38χρονη, τις τελευταίες ώρες δέχεται σφυροκόπημα από ερωτήσεις μέσω των social media σχετικά με τις αμφιλεγόμενες ενέργειες του αγαπημένου της και περιστατικά παρενόχλησης γυναικών online για τα οποία έχει κατηγορηθεί ο Σκρέλι. Η ίδια απαντά σε όσα γνωρίζει και παραδέχεται ότι κάποια από τα πράγματα που διαβάζει την προβληματίζουν. Ένα ακόμη άτομο που επικοινώνησε μαζί της με μηνύματα ήταν ο πρώην σύζυγός της, το οποίο εγκατάλειψε όταν ερωτεύτηκε τον Pharma Bro. Ο πρώην της, που την είχε προειδοποιήσει ότι η ενασχόλησή της με «αυτό το κακό άτομο» θα έθετε σε κίνδυνο την καριέρα της, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την απόφασή της να κοινοποιήσει τον δεσμό. «Τα μηνύματα που μου έστειλε δεν ήταν ευχάριστα. Είναι στο χέρι του να κάνει ό,τι θέλει, αφορά μόνο αυτόν», λέει η Σμάιθ.

Και στη δεύτερη συνέντευξή της η γυναίκα μιλά με τρυφερότητα για τον Σκρέλι, εξηγώντας ότι τα χαρακτηριστικά του που τη γοήτευσαν ήταν η ευφυία του, η ενέργειά του και η ανεξάντλητη περιέργεια που τον διακρίνει. «Μπορεί να μιλήσει για τα πάντα και να κάνει συναρπαστικές συζητήσεις για οποιοδήποτε θέμα». Ερωτηθείσα αν αναμένει να επικοινωνήσει μαζί της σύντομα, σημειώνει ότι δεν γνωρίζει, προσθέτοντας πάντως ότι οι φίλοι του της έστειλαν υποστηρικτικά μηνύματα.

Σε μια ξεχωριστή συνέντευξη που παραχώρησε στη New York Postπάντως, η 38χρονη παραδέχτηκε ότι το σχόλιο του αγαπημένου της μέσω των δικηγόρων του ακούστηκε στην ίδια με ατάκα χωρισμού ή… απόλυσης. Η ίδια μάλιστα δήλωσε έτοιμη να βγει ραντεβού με άλλα άτομα. «Σίγουρα είμαι ανοιχτή σε αυτό το ενδεχόμενο. Ουσιαστικά απέχω από το σεξ εδώ και δύο χρόνια. Δεν θα κάθομαι να περιμένω» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πάντως ότι δεν έχει χάσει τις ελπίδες της για ένα μέλλον με τον Σκρέλι, για τον οποίο τρέφει ακόμα συναισθήματα αγάπης.

protothema.gr