Εμμανουέλα: Η μοιραία γυναίκα, το τσιγάρο από τα 11, η εγκατάλειψη απ’τον πατέρα και οι αμέτρητες καταχρήσεις
3 years, 3 months ago
6

Η Σύλβια Κριστέλ που έγινε γνωστή μέσα από τον ρόλο της ως Εμμανουέλα και έκανε όλο τον ανδρικό πληθυσμό να παραμιλάει, ήταν μια πανέμορφη γυναίκα, αλλά δυστυχισμένη.

Σύλβια Κριστέλ: Στην αυτοβιογραφία της παρουσιάζονται άγνωστες λεπτομέρειες της ζωής της

Έξι χρόνια πριν φύγει από τη ζωή, δημοσίευε την αυτοβιογραφία της, στην οποία παρουσιάζει άγνωστες λεπτομέρειες για τον εαυτό της και τις εξελίξεις της ζωής της.

Σύλβια Κριστέλ: Αναζητούσε την πατρική φιγούρα– που της είχε λείψει- στους συντρόφους της

Οι γονείς της έδωσαν τέλος στο γάμο τους, το 1966 και η Σίλβια με τη μικρή της αδελφή Μαριάνε έζησαν με τη μητέρα τους. Πιο συγκεκριμένα, ο πατέρας της εγκατέλειψε την οικογένειά του για μια άλλη γυναίκα που ερωτεύτηκε. Μια πράξη, που όπως η ίδια λέει, την πλήγωσε ανεπανόρθωτα. Εκείνη ήταν τότε μόλις 14 ετών.

“Είναι το πιο θλιβερό πράγμα που έχει συμβεί στη ζωή μου”, είπε η ίδια σε μεγάλη ηλικία. Από τότε αναζητούσε την πατρική φιγούρα στους συντρόφους της.

Ως μαθήτρια είχε πολλές διακρίσεις, καθώς με δείκτη νοημοσύνης 165 κατάφερε να περάσει τέσσερις τάξεις. Όνειρό της ήταν να γίνει δασκάλα, ωστόσο, σε νεαρή ηλικία αναγκάστηκε να κάνει διάφορες δουλειές, για να εξασφαλίσει τα προς το ζην. Οι δουλειές που έκανε ήταν πολλές…Από μπαργούμαν, γραμματέας σε εταιρεία, ακόμα και υπάλληλος σε βενζινάδικο.

Σύλβια Κριστέλ: Η “Εμμανουέλα” μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες του γαλλικού κινηματογράφου

Η “Εμμανουέλα” είναι μία διάσημη ταινία που σκηνοθέτησε ο Ζιστ Ζεκέν, βάζοντας αυτό το είδος στις καθωσπρέπει κινηματογραφικές αίθουσες. Έως και σήμερα, η Εμμανουέλα παραμένει μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες του γαλλικού κινηματογράφου. Ακολούθησαν άλλες έξι συνέχειες της Εμμανουέλα, ενώ πήρε μέρος και σε άλλες παραγωγές, όπως “η Μάτα Χάρι” και “ο εραστής της Λαίδης Τσάτερλι”. Οι ρόλοι που της ταίριαζαν κι επέλεγαν για τη Σύλβια ήταν της της μοιραίας γυναίκας και της ερωμένης.

Η Kριστέλ διατηρούσε πάντα ερωτικούς δεσμούς με μεγαλύτερους άντρες. Ο πρώτος της σύντροφος, ο Βέλγος ηθοποιός Χιούγκο Κλάους, ήταν κατά 27 χρόνια μεγαλύτερός της, με τον οποίο έκανε έναν γιο το 1975.

Σύλβια Κριστέλ: Η φρικτή σχέση με τον Ίαν ΜακΣέιν την οδήγησε στα ναρκωτικά

Η σχέση τους έληξε όταν η Σίλβια γνώρισε και ερωτεύτηκε το επίσης πολλά χρόνια μεγαλύτερό της, Βρετανό ηθοποιό, Ίαν ΜακΣέιν, ο οποίος της υποσχέθηκε μια λαμπρή καριέρα στην Αμερική και το ζευγάρι μετακόμισε στο Λος Άντζελες.

Ωστόσο, δεν ήρθε ποτέ μεγάλη επιτυχία. Αντιθέτως, έζησε μια φρικτή σχέση, η οποία την οδήγησε στα ναρκωτικά. Δύο χρόνια αργότερα, η γοητευτική ηθοποιός ξεκίνησε να κάνει χρήση κοκαΐνης. Αυτή ήταν και η αρχή της κατάρρευσής της, κάτι που ήταν αδύνατο να συνειδητοποιήσει. Θεωρούσε πως η κοκαΐνη ήταν μια ακριβή υπερβιταμίνη…

Αφού χώρισε από τον ΜακΣέιν, έκανε ακόμα δύο γάμους που κανένας δεν είχε αίσιο τέλος. Η σχέση που τη σημάδεψε, ήταν αυτή με τον Βέλγο ραδιοφωνικό παραγωγό Φρεντ Ντε Βρε. Ένας άνθρωπος που αγάπησε βαθιά, αλλά εκείνος έφυγε πρόωρα από τη ζωή.

Σύλβια Κριστέλ: Κάπνιζε από τα 11 της και διαγνώστηκε με καρκίνο στον λάρυγγα

Εκτός από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, η Σύλβια είχε μεγάλη εξάρτηση και από τη νικοτίνη. Κάπνιζε μανιωδώς από τα έντεκά της χρόνια.

Το 2001 διαγνώστηκε με καρκίνο στον λάρυγγα. Ακολούθησε αγωγή με χημειοθεραπείες, δυστυχώς όμως δεν κατάφερε να νικήσει την αρρώστια. Ο καρκίνος προχώρησε στους πνεύμονές της και η άτυχη, πληγωμένη Σύλβια, φεύγει από τη ζωή στα 60 της χρόνια, στις 18 Οκτωβρίου του 2012.

enimerotiko.gr