Επίσημα σε κατάσταση συναγερμού το Λονδίνο, καθώς ένας στους 30 πολίτες έχουν μολυνθεί!
3 years, 3 months ago
6

Τα νοσοκομεία της βρετανικής πρωτεύουσας κινδυνεύουν με «κατάρρευση», προειδοποιεί ο δήμαρχος

Σε κατάσταση συναγερμού το Λονδίνο από σήμερα, με τον δήμαρχο Σαντίκ Καν, να κηρύσσει την βρετανική πρωτεύουσα υπό καθεστώς «μείζονος συμβάντος»!    

Ο δήμαρχος του Λονδίνου τονίζει πως τα νοσοκομεία στο Λονδίνο μπορεί να «καταρρεύσουν», αν ο κόσμος δεν μείνει στο σπίτι. «Σήμερα κήρυξα κατάσταση μείζονος συμβάντος στο Λονδίνο, επειδή η απειλή που δημιουργεί αυτός ο ιός για την πόλη μας βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Καν.

«Ένας στους 30 Λονδρέζους έχει τώρα Covid-19. Αν δεν αναλάβουμε δράση αμέσως, η NHS (η Εθνική Υπηρεσία Υγείας) μπορεί να καταρρεύσει και περισσότεροι άνθρωποι θα πεθάνουν», πρόσθεσε ο δήμαρχος της βρετανικής πρωτεύουσας. Ο ίδιος επισήμανε πως 7.034 άτομα νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή με Covid-19 στην πρωτεύουσα, δηλαδή 35% περισσότερα απ’ ό,τι κατά την κορύφωση του πρώτου κύματος τον Απρίλιο. Από αυτούς, μάλιστα, οι 908 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, τη στιγμή που μόνο μέσα στο τελευταίο τριήμερο απεβίωσαν 477 νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία του Λονδίνου.

Στο πλαίσιο της κατάστασης «μείζονος συμβάντος» οι δημόσιες υπηρεσίες καλούνται να δώσουν συντονισμένη απάντηση στο ζήτημα που δημιουργείται.