Φωτιά στην Κορινθία: Τεράστιες καταστροφές – Κάηκαν σπίτια [Εικόνες]
1 month, 3 days ago
6

Τιτάνιες προσπάθειες έκαναν όλη τη νύχτα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, για να αναχαιτίσουν τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης στο Σχίνο Λουτρακίου και εξαιτίας των ισχυρότατων ανέμων που έπνεαν στην περιοχή επεκτάθηκαν πολύ γρήγορα στα Γεράνεια Όρη, απείλησαν το Αλεποχώρι αλλά και τα Μέγαρα.

Σε έκτακτη ενημέρωση, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, παρουσίασε τα τελευταία δεδομένα από το μέτωπο.

Ο ίδιος έκανε λόγο για μια εξαιρετικά δύσκολη νύχτα και αναφέρθηκε στα επίγεια και εναέρια μέσα που επιχειρούν αυτή την ώρα, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την πορεία της επιχείρησης. «Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι η πυρκαγιά θα οριοθετηθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας».

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, 40.000 στρέμματα έχουν καεί μέχρι στιγμής και η προσπάθεια συνεχίζεται. Παράλληλα, υπάρχουν καταστροφές σε κατοικίες, όπως επιβεβαίωσε, με την καταγραφή των ζημιών να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. «Εχουν καταγραφεί καταστροφές σε οικίες, αγροικίες και εξοχικά που στην πλειονότητα τους βρίσκονταν διάσπαρτα και εκτός οικισμών».

Ωστόσο οι φωτογραφίες που ήδη έχουν δει το φως της δημοσιότητας δείχνουν σπίτια να έχουν καεί από τη φωτιά που εξακολουθεί να μαίνεται.       

in.gr