Η μπίρα που ξεκίνησε από την Πάτρα με 100 ευρώ και καταγράφει το δικό της success story
1 minute ago
6

Τελικά, πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να ξεκινήσεις το δικό σου project στην Ελλάδα; Αν έχεις θέληση, μπορείς να το κάνεις. Ακόμα και με 100 ευρώ. Ναι, κάπως έτσι ξεκίνησε ο Γιώργος Ντάνος την μπίρα AMMΟUSA. Όπως παραδέχεται ο ίδιος, ξεκίνησε ενώ δεν διέθετε ειδικευμένες  γνώσεις πάνω στο αντικείμενο. Και μέσα από σκληρή δουλειά κατάφερε να μετατρέψει το ερασιτεχνικό εγχείρημα του, σε ένα απολύτως επαγγελματικό brand το οποίο καταγράφει το δικό του success story.

Ο Mr AMMΟUSA μιλά στο It’s Possible για το πως προέκυψε όλη η ιδέα, πως μπορεί να ξεκινήσει κάποιος να κάνει ζυθοποίηση με μόλις 100 ευρώ, ενώ σε ερώτηση για το πόσο εύκολο είναι να ξεκινήσει κάποιος από μια πόλη σαν την Πάτρα απαντά με μια φράση του Καζαντζάκη.

Πως προέκυψε η ιδέα για το brand σας και ποια ήταν η σχέση σας με τις μπύρες πριν;

Όλα ξεκίνησαν στις αρχές του 2016, όταν τυχαία δοκίμασα φρέσκια μπίρα από μικροζυθοποίο. Εκεί κατάλαβα την διαφορά γεύσης/ποιότητας και συνειδητοποίησα  ότι η μπίρα δεν είναι μόνο όπως την ξέραμε και όπως την είχαμε συνηθίσει έως τότε. Κάνοντας μια μικρή έρευνα, κατάλαβα ότι είναι εφικτό να φτιάξεις «σπιτική» μπίρα και ξαφνικά ένα απόγευμα είπα το εξής απλό… «γιατί όχι?» και πήρα την απόφαση να ξεκινήσω να φτιάχνω μπίρα.

Πήρα αυτή την απόφαση ενώ δεν ήξερα καν από τι αποτελείται η μπίρα, δεν ήξερα καν ότι έχει νερό. Όμως δεν φοβήθηκα να ασχοληθώ.. δεν φοβήθηκα να ονειρευτώ και να πω «θέλω να φτιάξω την καλύτερη μπίρα του κόσμου». Κάπως έτσι γεννήθηκε η «AMMOUSA», η οποία δεν είναι απλά μία μπίρα, αλλά…

Διαβάστε την συνέχεια της συνέντευξης στο itspossible.gr