Οι τούρκοι εμπιστεύονται περισσότερο το εμβόλιο των Κινέζων από αυτό του Τούρκου της Pfizer!
3 years, 3 months ago
6

Μπορεί ο τουρκικής καταγωγής εφευρέτης του «εμβολίου της Pfizer» και ιδρυτής της Biontech, Ουγκούρ Σαχίν (φωτό) Να έγινε δισεκατομμυριούχος, μπορεί να έχει όλη την καλή διάθεση να επενδύσει στην Τουρκία αφού δήλωσε σήμερα στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Αναντολού ότι προτίθεται να ανοίξει γραφείο στην χώρα, φαίνεται όμως ότι οι τούρκοι εμπιστεύονται περισσότερο το κινεζικό εμβόλιο από αυτό του… συμπατριώτη τους!

Αυτό τουλάχιστον δείχνουν οι αριθμοί που ποτέ δε λένε ψέματα. Έτσι, ενώ οι τούρκοι έχουν παραγγείλει 4,5 εκατομμύρια δόσεις από το εμβόλιο της Biontech με πιθανότητα αγοράς άλλων τριάντα εκατομμυρίων, η παραγγελία τους σε κινεζικά εμβόλια καλύπτει σχεδόν το σύνολο του πληθυσμού! Μιλάμε για μία ιλιγγιώδη παραγγελία 50 εκατομμυρίων εμβολίων από την Κίνα, από τα οποία τα 3 εκατομμύρια φτάνουν στην Τουρκία την προσεχή Δευτέρα!

Να επαναλάβουμε ότι μιλάμε για παραγγελία που ήδη έχει δοθεί. Και όχι για κάποια πιθανότητα μελλοντικής παραγγελίας. Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η Τουρκία δείχνει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στα εμβόλια των Κινέζων από αυτά του τούρκου ο οποίος να σημειώσουμε ότι αποθεώνεται στα τούρκικα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ως απόδειξη της «τουρκικής ανωτερότητας»!