Κοροναϊός – Στο 10% το ποσοστό των ανεμβολίαστων στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας
2 years, 8 months ago
6

Ευχάριστα είναι τα νέα από το «μέτωπο» των εμβολιασμένων στην Κεντρική Μακεδονία. Από τους 540 εργαζόμενους έχουν εμβολιαστεί περίπου 500 και τις επόμενες ώρες αναμένεται να υποβάλλουν αίτηση εξαίρεσης 42 άτομα.

Στο 10% ανέρχεται το ποσοστό των ανεμβολίαστων:

Όπως ανέφερε στο voria.gr η πρόεδρος του κέντρου, Βίκυ Νάκου, από τους 540 εργαζόμενους των έξι παραρτημάτων και των εννέα δομών έχουν εμβολιαστεί περίπου 500. «Έχουμε 42 εργαζόμενους που περιμένουμε στο τέλος της ημέρας να υποβάλουν αίτηση εξαίρεσης. Οι αιτήσεις θα εξεταστούν από την αρμόδια υγειονομική περιφέρεια και από επιτροπή που έχει συσταθεί. Τα αποτελέσματα θα τα έχουμε τη Δευτέρα 23 Αυγούστου. Από εκεί και πέρα υπάρχει μία προθεσμία όσων για αιτήσεις δεν έχουν πάρει έγκριση ως τις παθήσεις που εξετάζει ο νόμος», ανέφερε.

Η κ. Νάκου σημείωσε επίσης ότι μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί μόλις τρεις αιτήσεις, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι μέχρι το μεσημέρι, οπότε εκπνέει η προθεσμία, θα καταθέσουν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι. Ερωτώμενη αν θα υπάρξουν προβλήματα, εφόσον κάποιοι εργαζόμενοι δεν καταθέσουν αίτηση και μπουν σε αναστολή, απάντησε πως έχουν προβλεφθεί πολύ γρήγορες διαδικασίες για την αναπλήρωσή τους.

Επιπλέον, όπως είπε, πέρα από την ενδυνάμωση του προσωπικού με τους 76 έκτακτους που προσλήφθηκαν στη διάρκεια της πανδημίας, που αύξησαν κατά 30% τη δύναμη των κέντρων, η διοίκηση προκήρυξε τον Ιανουάριο επιπλέον 96 θέσεις. «Οπότε πιστεύω ότι θα έχουμε ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών μας και όπου υπάρξει το όποιο μικρό, φαντάζομαι, πρόβλημα, εξαιτίας αυτής της κατάστασης, θα αντιμετωπιστεί όπως ορίζει ο νόμος. Πρέπει όλοι να αντιληφθούν την αναγκαιότητα του εμβολιασμού», κατέληξε.

 

in.gr