Κορονοϊός: Νέα μέτρα ανακοινώνει την Πέμπτη η Γαλλία για την πανδημία
2 years, 4 months ago
6

Αγριεύει η κατάσταση με την πανδημία στην Ευρώπη και μετά την Αυστρία που έχει επιβάλλει καθολικό lockdown,την Γερμανία που έχει επιβάλλει πολύ σκληρά μέτρα και την Ιταλία με τα τοπικά lockdown, ήρθε η σειρά της Γαλλίας.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ, η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει μεγάλους περιορισμούς στη δημόσια ζωή, προτιμώντας να ενισχυθούν οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης και να ανεβάσει ρυθμό η εκστρατεία για τον ενισχυτικό εμβολιασμό. Η κυβέρνηση θα αυστηροποιήσει επίσης τους κανόνες για το υγειονομικό πιστοποιητικό, δήλωσε.

Η επιδημία είναι πιθανόν να επιδεινωθεί τις επόμενες ημέρες, με τον δείκτη επίπτωσης –τον αριθμό των μολύνσεων ανά εβδομάδα ανά 100.000 κατοίκους– να αναμένεται να αυξηθεί σε πάνω από 200 τις επόμενες μία ή δύο ημέρες.

«Πρέπει να προστατεύσουμε τον γαλλικό λαό, χτίζοντας πάνω σε αυτά που έχουμε, για να σώσουμε τις εορταστικές εκδηλώσεις στο τέλος της χρονιάς και να βγάλουμε τον χειμώνα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», δήλωσε επίσης ο Ατάλ.

Το υγειονομικό πιστοποιητικό της Γαλλίας –που επιτρέπει την είσοδο σε καφέ, εστιατόρια, μουσεία, κινηματογράφους και άλλους δημόσιους χώρους για όσους έχουν εμβολιαστεί ή έχουν πρόσφατο αρνητικό τεστ COVID– είναι βασικός λόγος για το ότι η Γαλλία τα πηγαίνει καλύτερα σε σχέση με κάποιες γειτονικές της χώρες, λέει ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.