Λάμπρος Βακιάρος: Οι 49 απορρίψεις, οι 16 ώρες δουλειά τη μέρα χωρίς αμοιβή και τα τα 50.000€ στο MasterChef
3 years, 3 months ago
6

Ο Λάμπρος Βακιάρος γεννήθηκε στις ΗΠΑ, στο Lawrence της Μασαχουσέτης,  κατάγεται από τη Σάμο και είναι 28 ετών. Ήταν ο νικητής του πρώτου κύκλου του MasterChef που προβλήθηκε από την τηλεόραση του Star to 2017.Για την απόφασή του να γίνει μάγειρας, ανέφερε: «Αποφάσισα ότι θα γίνω μάγειρας από 7 ετών. Μάλλον φταίει ότι είχα ακούσει πως οι καλύτεροι μάγειρες είναι οι άνδρες. Νομίζω βέβαια πως οι γυναίκες είναι καλύτερες».

Της: Έπη Τρίμη

Το 2017 μπήκε στο MasterChef και κατάφερε να κερδίσει τον τίτλο αλλά και το χρηματικό έπαθλο των 50.000 Ευρώ. Για το MαsterChef είπε ο Λάμπρος Βακιάρος: ” Το MasterChef με κράτησε στην Ελλάδα. Είχα κλείσει να φύγω στην Αμερική για να δοκιμαστώ εκεί.

Την ημέρα που πετούσα για Αμερική ήταν και η ημέρα που μπαίναμε στα bootcamp. Άφησα το εισιτήριο και μπήκα στο παιχνίδι. Στην πρώτη μου οντισιόν είχα φτιάξει μια μπρουσκέτα» και συνέχισε: «Έχει διαφορά από τότε που ήμουν εγώ. Είναι ένα πρότζεκτ που εξελίσσεται. Η μαγειρική είναι να το έχεις. Δεν έχει να κάνει με το ποια σχολή έχεις τελειώσει”.

Από τον Σεπτέμβριο του 2017 ανήκει στο δυναμικό της εκπομπής “Στη Φωλιά των Κούκου”, όπου και μαγειρεύει καθημερινά με την Κατερίνα Καραβάτου και τον Κρατερό Κατσούλη. Μεταξύ άλλων του αρέσει να γυμνάζεται ενώ αγαπά το ψάρεμα.

Οι σπουδές μαγειρικής και η επαγγελματική πορεία

Ο Λάμπρος Βακιάρος, σπούδασε στην Αθήνα, στην Ελβετική σχολή Alpine Center, με την πρώτη του πρακτική να γίνεται στο «Μykonos Grace» και μετά στην Ισπανία, στο παγκοσμίως φημισμένο με τρία αστέρια Michelin εστιατόριο «Restaurante Martin Berasatequi».


Στην Ισπανία έμεινε για 11 μήνες και εργάστηκε σε τρία διαφορετικά εστιατόρια. Ο ίδιος έχει πει σχετικά: “Την δεύτερη χρονιά που ήμουν στη σχολή μαγειρικής έστειλα το βιογραφικό μου στα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου. Δούλευα για έναν χρόνο, 16 ώρες την ημέρα χωρίς να πληρωθώ. Με τα πολλά μου έστειλε το 21ο εστιατόριο και μου είπε πως μπορώ να πάω να εργαστώ. Υπήρχαν 98 μάγειρες για 52 καθίσματα και μέναμε όλοι στο -2 του εστιατορίου. Από όλους αυτούς πληρωνόντουσαν μόνο οι 7” είπε για τη ζωή του στην Ισπανία.

Έχει κυκλοφορήσει τη δική του σειρά μπαχαρικών, ένα project που στόχο έχει να απογειώσει τη γευστική εμπειρία του χρήστη με 1 μόνο κίνηση και να κάνει τη ζωή του ευκολότερη

Πηγές:fthis.gr| freegossip.gr | icookgreek.com

enimerotiko.gr