Μια ομάδα που έχει γεννηθεί το 1998, βοηθά τους τουρίστες να αποθηκεύουν τις αποσκευές τους παντού
6 months, 10 days ago
6

Υπάρχει μια φράση που λέει: Ξεκίνα όπου είσαι, χρησιμοποίησε ό,τι έχεις, κάνε ότι μπορείς. Κάπως έτσι σκέφτηκε η ομάδα που βρίσκεται πίσω από το BagMeUp. Ξεκίνησαν το δικό τους project στα πλαίσια μιας φοιτητικής εργασίας (είναι όλοι μόλις 21 ετών) και τώρα το βλέπουν να βρίσκεται στον ιντερνετικό αέρα. Σε beta version- αναμένεται και η πλήρης έκδοση. Στόχος: Να βοηθήσουν τους τουρίστες στην Αθήνα να αποθηκεύουν τις αποσκευές τους οπουδήποτε κι αν βρίσκονται, για όσο χρόνο θέλουν. Αφού το BagMeUp συνεργάζεται με μαγαζιά (π.χ. καταστήματα ρούχων ή café) τα οποία προσφέρουν αποθηκευτικούς χώρους, μέσα από την πλατφόρμα.

Το It’s Possible συνάντησε τις Κατερίνα Καλιπέτη και Κωνσταντίνα Βαβατσιούλα, οι οποίες μαζί με τους Ιωάννη Φλώριο και Αλέξανδρο Τσιάμα είναι τα ιδρυτικά μέλη του BagMeUp. Εξηγούν το πως προέκυψε η ιδέα, πως ακριβώς λειτουργεί, ενώ απαντούν και στο πως είναι να δουλεύεις εν μέσω καλοκαιριού για το project σου.

Πως προέκυψε η ιδέα για το project σας;

Κατερίνα: Όλα ξεκίνησαν ως εργασία στην σχολή μας. Είμαστε και οι τέσσερις στο τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Συγκεκριμένα είμαστε στο τρίτο έτος. Στο μάθημα του Ηλεκτρονικού Εμπορίου λοιπόν έπρεπε να βρούμε μια καινοτόμο ιδέα που να μπορεί να εξελιχθεί σε επιχειρηματικό σχέδιο. Κάπως έτσι ξεκινήσαμε το brainstorming. Ο Ιωάννης (ένας από τους συνιδρυτές) είχε δει στο Erasmus που είχε πάει μια αντίστοιχη πλατφόρμα, και πρότεινε να κάνουμε κάτι τέτοιο και εδώ. Αφού πιθανότατα υπάρχει μια τέτοια ανάγκη από τους τουρίστες για φύλαξη αποσκευών.

Κωνσταντίνα: Εν τω μεταξύ εγώ και οι άλλοι δύο συνιδρυτές είχαμε όλοι περάσει από Erasmus. Άρα είχαμε δει στην πράξη όλο αυτό το πρόβλημα με την φύλαξη των αποσκευών, όταν πας σε μια ξένη χώρα.

Κατερίνα: Στην συνέχεια πήγαμε και σε έναν διαγωνισμό που έκανε η Μονάδα Καινοτομίας, στον οποίο και διακριθήκαμε. Κάπου εκεί, όλο αυτό το Project που είχε ξεκινήσει ως μια «φοιτητοκατάσταση», άρχισε να φαίνεται στα μάτια μας ως κάτι πιο σοβαρό, που μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι επιχειρηματικό. Ξεκινήσαμε να το δουλεύουμε πιο σοβαρά και έτσι φτάσαμε στην beta version που είναι online αυτή τη στιγμή.

Κωνσταντίνα: Σίγουρα έπαιξε ρόλο και όλο το θετικό feedback που παίρναμε τόσο από τις καθηγήτριες (κ. Πραματάρη και κ Καραγιαννάκη) μας στην σχολή, όσο και από τους φίλους και συμφοιτητές μας στους οποίους λέγαμε για την ιδέα μας. Μετά μας βοήθησαν και οι άνθρωποι του ACEin, στους οποίους επίσης άρεσε το project, και μας κάλεσαν να μπούμε στον incubator.

Tα μέλη της ομάδας είναι γεννημένα το 1998. Πως πήρατε την απόφαση να ξεκινήσετε ένα δικό σας project σε νεαρή ηλικία, αντί π.χ. να δουλέψετε πρώτα ως υπάλληλοι σε μια εταιρία ή να κάνετε άλλες part- time δουλειές;

Κωνσταντίνα: Εμείς θεωρήσαμε ότι έχουμε βρει μια καλή ιδέα, ότι μπορούμε να καλύψουμε μια ανάγκη που την έχουμε δει και οι ίδιοι, και κάπως έτσι πήραμε την απόφαση να ξεκινήσουμε. Φτιάξαμε ένα project που απευθύνεται, κυρίως, σε νεανικό κοινό σαν εμάς. Άρα θεωρητικά θα μπορούσαμε και εμείς οι ίδιοι να είμαστε οι πελάτες μας. Το ότι είμαστε ηλικιακά κοντά στο εν δυνάμει κοινό μας, βοηθάει στο να καταλαβαίνουμε καλύτερα τις ανάγκες του.

Κατερίνα: Σε κάθε περίπτωση, όλο αυτό δεν μας αποκλείει από το να δουλεύουμε σε μια άλλη δουλειά παράλληλα. Εμείς και δουλεύουμε και σπουδάζουμε αυτή τη στιγμή.

Το σίγουρο πάντως είναι, πως όταν δημιουργείς κάτι δικό σου νιώθεις πολύ μεγαλύτερη ικανοποίηση. Και ταυτόχρονα βλέπεις όλα τα κομμάτια που αφορούν μια επιχείρηση.

Πως λειτουργεί με απλά λόγια η πλατφόρμα σας;

Κωνσταντίνα: Τώρα είμαστε σε πιλοτικό στάδιο, άρα η διαδικασία είναι λίγο διαφορετική σε σχέση με αυτή που θα δουν οι χρήστες όταν θα έχουμε την τελική version. Αυτή τη στιγμή μπορεί κάποιος…

Διαβάστε την συνέχεια στο itspossible.gr