Μια πωλήτρια των ZARA αποκαλύπτει 18 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζεις για τη λειτουργία του brand
6 months, 9 days ago
6

Σήμερα τα ZARA είναι πιθανότατα η πιο γοργά αναπτυσσόμενη αλυσίδα στον κόσμο, με 2.000 καταστήματα σε 60 χώρες. Τον Μάρτιο του 2006 ο όμιλος ξεπέρασε τη Σουηδική H&M και έγινε έτσι η μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικής της Ευρώπης στα καταστήματα μόδας. Ο σχεδιαστής μόδας Ντάνιελ Πιέτ του οίκου Louis Vuitton έχει περιγράψει τα ZARA ως την πιο καινοτόμο και εντυπωσιακή αλυσίδα λιανικής στον κόσμο.

Η εταιρεία χρησιμοποιεί ένα μοναδικό επιχειρηματικό μοντέλο που τους επέτρεψε να ανταγωνιστούν τα άλλα ποιοτικά σήματα με σχετικά χαμηλές τιμές. Για παράδειγμα, αναφέρεται ότι στα ZARA χρειάζονται μόνο δύο εβδομάδες για το σχεδιασμό και τη διάθεση ενός νέου προϊόντος, ενώ το σύνηθες χρονικό διάστημα του κλάδου είναι περίπου εννέα μήνες.

Η πιο ανορθόδοξη όμως στρατηγική που εφαρμόζεται είναι αυτή των μηδενικών δαπανών για διαφήμιση, αντίθετα η εταιρεία επενδύει ένα μέρος των κερδών της στη δημιουργία νέων καταστημάτων.

Η γυναικεία ιστοσελίδα Popsugar μίλησε με μία γυναίκα που εργάζεται ως πωλήτρια σε ένα από τα καταστήματα των ZARA στη Νέα Υόρκη και αποκάλυψε πολλά ενδιαφέροντα για την αλυσίδα γυναικείας και ανδρικής ένδυσης.

Δείτε τα παρακάτω:

Όλοι οι εργαζόμενοι έχουν 25% έκπτωση σε όλα τα ρούχα, αξεσουάρ και υποδήματα των καταστημάτων.

Η καλύτερη ώρα για να ψωνίσει κανείς στα ZARA είναι πριν το μεσημέρι.

Η χειρότερη είναι το Σάββατο και τα απογεύματα των καθημερινών ημερών.

Υπάρχουν τρεις σειρές γυναικείου ρουχισμού: Women και Women Studio, Basics και Trafaluc. Η πιο δημοφιλής είναι η σειρά Basics με τα απλά t-shirts, τα κορμάκια και τα πουλόβερ, μεταξύ άλλων.

Αν σου αρέσει κάτι στη σειρά Trafaluc, να θυμάσαι ότι πρέπει να το αγοράσεις ένα νούμερο μεγαλύτερο γιατί η σειρά απευθύνεται σε έφηβα κορίτσια.

Τα περισσότερα καταστήματα δεν έχουν τα ρούχα που…

Διαβάστε την συνέχεια στο itspossible.gr