Ο Ερντογάν παίζει τα ρέστα του: Κάλεσε τον Ράμα στην Τουρκία – Μίλησε με Ν. Δένδια ο Αλβανός
3 years, 2 months ago
6

Tο ελληνικό κοινοβούλιο σύντομα θα ψηφίσει την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο από 6 σε 12 ναυτικά μίλια

Ο Έντι Ράμα μίλησε με τον Νίκο Δένδια πριν το ταξίδι του στην Τουρκία και τη συνάντησή του με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, μετά την πρόσκληση του Ταγίπ Ερντογάν στον Ράμα να τον επισκεφθεί στην Τουρκία (6-7 Ιανουαρίου).

Ο Νίκος Δένδιας ήταν αυτός που γνωστοποίησε το τηλεφώνημα με τον Ράμα, αναφέροντας ότι «οι τελευταίες περιφερειακές εξελίξεις» ήταν στο επίκεντρο της συζήτησής τους.

Σύμφωνα με το exit.al, η αλβανική κυβέρνηση δεν ενημέρωσε τον κόσμο ούτε για την επίσκεψη του Ράμα στην Τουρκία, ούτε και για το τηλεφώνημά του με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών.

Θυμίζουμε ότι το ελληνικό κοινοβούλιο αναμένεται να περάσει την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο Πέλαγος από 6 σε 12 ναυτικά μίλια την επόμενη εβδομάδα, με τον Αλβανό Πρωθυπουργό να δηλώνει υποστηρικτής της κίνησης αυτής και να αρνείται να απαντήσει σε ανησυχίες της αλβανικής αντιπολίτευσης.

Στην πρόσκληση του Ερντογάν στον Ράμα να τον επισκεφθεί στην Τουρκία, την οποία ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία, αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι «θα εξεταστούν οι σημερινές περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις»…

Είναι προφανώς η ώρα που ο σουλτάνος θα επιχειρήσει να επηρεάσει την κατάσταση με φόντο την ελληνική επέκταση στα 12ν.μ. Το αν θα τα καταφέρει και σε ποιο βαθμό, θα φανεί από τις επόμενες κινήσεις του Ράμα.

newsbreak.gr