Ο λογιστής που βρήκε το «μυστικό της επιτυχίας» στα ελληνικά μανιτάρια
Just now
6

«Αν θέλεις κάτι πολύ, θα βρεις τον τρόπο για να τα καταφέρεις. Χρειάζονται και ρίσκα. Αν με την πρώτη δυσκολία σταματήσεις, σημαίνει ότι δεν το ήθελες αρκετά». Είναι μερικές από τις φράσεις που σου λέει ο Νεκτάριος Φιλιππόπουλος, όταν τον συναντάς. Και φαίνεται ότι κάπως έτσι πορεύτηκε και αυτός στην ανατρεπτική διαδρομή του. Από ένα χωριό της Αχαΐας έφτασε στην Αθήνα, σπούδασε λογιστικά και τελικά κατάφερε να βρει το «μυστικό της επιτυχίας» σε κάτι που του αρέσει πολύ: στα μανιτάρια.

Ο ίδιος είναι ιδρυτής της Fungi Hellas. Μια εταιρία που πουλάει ελληνικά μανιτάρια και τρούφα, ενώ παράλληλα διοργανώνει και εκδρομές για όσους θέλουν να ζήσουν όλη την εμπειρία της συλλογής των συγκεκριμένων τροφών. Το It’s Possible συνάντησε το Νεκτάριο Φιλιππόπουλο (σε ένα διάλειμμα από την πρωινή του δουλειά).

Καταρχήν, πως ξεκίνησε η ενασχόληση σας με τα μανιτάρια;

Μεγάλωσα με την οικογένεια μου στο χωριό Καλαμιά, στην Αχαΐα.  Εκεί μαζεύαμε μανιτάρια. Μια επαγγελματική δραστηριότητα που πέρναγε από γενιά σε γενιά. Θυμάμαι όταν ήμουν μικρός, που παίρναμε τα γαϊδουράκια και πορευόμασταν 2 και 3 ώρες για να πάμε στο βουνό να μαζέψουμε μανιτάρια. Όλο αυτό μου δημιούργησε σε εμένα μνήμες.

Τα χρόνια πέρασαν, ήρθαν στην Αθήνα, σπούδασα Λογιστικά και ξεκίνησα να εργάζομαι. Όμως οι μνήμες παρέμεναν. Σε κάποια φάση, ξεκινήσαμε με κάποιους φίλους να οργανώνουμε εκδρομές για να μαζέψουμε μανιτάρια. Η παρέα γινόταν όλο και μεγαλύτερη, αλλά η δραστηριότητα αυτή παρέμενε πάντα ένα χόμπι.

Επειδή όμως ήρθε η οικονομική κρίση, και από ένα σημείο και μετά δεν μπορούσαμε να κάνουμε τις εκδρομές, αποφασίσαμε να βρούμε ένα τρόπο για να αυτοχρηματοδοτηθούμε. Θέλαμε δηλαδή να βρούμε χρήματα για να κάνουμε τις εκδρομές μας!

Οπότε τι κάναμε; Είπαμε ότι από τα μανιτάρια που θα μαζεύουμε, θα πουλάμε ένα μέρος αυτών για να έχουμε κάποια έσοδα. Και έτσι να κάνουμε τις βόλτες μας στην ύπαιθρο. Είχαμε ένα κοινό ταμείο, και καταφέραμε να κάνουμε συνεργασίες με κάποια εστιατόρια. Όλη αυτή η διαδικασία, έκανε και εμένα και τους φίλους μου, να μάθουμε όλες τις πληροφορίες που έχουν να κάνουν με τα μανιτάρια. Χρονολογικά μιλά για περίπου πριν από 4 χρόνια- τότε έγιναν όλα αυτά. Το «κλειδί» εδώ είναι ότι καταφέραμε να προσφέρουμε κάτι που δεν μπορούσαν αν βρουν στα μανάβικα. Να αποστέλλονται, δηλαδή, τα μανιτάρια το βράδυ από τα διάφορα μέρη της Ελλάδας, να έρχονται σε εμένα νωρίς το πρωί και να κάνω την διανομή την ίδια ημέρα. Τελικά η ιδέα μεγάλωσε και κάπως έτσι έφτασαν και στην ίδρυση της Fungi Hellas.

Τι ακριβώς περιλαμβάνει το brand που έχετε φτιάξει;

Πουλάμε τρούφα 12 μήνες τον χρόνο. Μπορώ να σας πω μάλιστα, ότι μέχρι την δημιουργία της Fungi Hellas δεν υπήρχε…

Διαβάστε την συνέχεια της συνέντευξης στο itspossible.gr