Ο Μακρόν στην ΕΡΤ1 και τον Νίκο Αλιάγα: Τι λέει για την Ελλάδα και την Επανάσταση του 1821
28 days ago
6

Για τις σχέσεις Ελλάδας – Γαλλίας, τα ελληνοτουρκικά, την πανδημία, την επαφή του με τον ελληνικό πολιτισμό και φυσικά την συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 μίλησε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν στην ΕΡΤ1 και τον Νίκο Αλιάγα.

Στο τρέιλερ της εκπομπής η οποία θα προβληθεί σήμερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1, ο κ. Μακρόν αφηγείται πόσο τον επηρέασαν οι αρχαίες τραγωδίες και σημειώνει πως η Ελλάδα πριν από 200 χρόνια ενέπνεε την Ευρώπη και ειδικά την Γαλλία.

Μιλώντας για τα ζητήματα που προκύπτουν με την Τουρκία, αλλά και το μεταναστευτικό, ο Γάλλος πρόεδρος σημειώνει χαρακτηριστικά πως η Ελλάδα πρέπει να βοηθηθεί έτσι ώστε να προστατεύσει αποτελεσματικά τα εξωτερικά σύνορά της.

Σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά η δημόσια τηλεόραση, ο Νίκος Αλιάγας που εντάσσεται στο δυναμικό της, θα συμμετέχει σε ειδικά τηλεοπτικά πρότζεκτ ή και καλύπτοντας δημοσιογραφικά μείζονος σημασίας διεθνή γεγονότα.

Ο Νίκος Αλιάγας όπως έχει γίνει επίσης γνωστό, θα παρουσιάσει και την στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου, η οποία θα έχει υψηλούς προσκεκλημένους όπως ο πρίγκιπας Κάρολος και η δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα, ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν, με τη συζύγό του, Βλαντλένα κ.α.

Στο πλευρό του στην παρουσίαση, Σοφία Κορμά, που υπηρετεί στην Διεύθυνση Ενημέρωσης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Η αρχισμηνίας της Πολεμικής Αεροπορίας, με καταγωγή από την Καλαμάτα και σπουδές στην ΑΣΟΕΕ, παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια την εκπομπή “Αρετή και Τόλμη” στην κρατική τηλεόραση.

Δείτε το τρέιλερ: