Ο μύθος του Αισώπου που δείχνει ότι όταν πας να τους ευχαριστήσεις όλους, δεν θα ευχαριστήσεις κανένα
6 months, 9 days ago
6

Ειδικά στην Ελλάδα, είναι πολύ έντονο το φαινόμενο: Όλοι κάνουν κριτική σε όλους. Αυτό έχει γίνει πιο έντονο τα τελευταία χρόνια, με την εμφάνιση των social media. Πλέον ο καθένας, πατώντας μερικά κουμπιά, μπορεί να παραθέσει την άποψη του μπροστά σε πολλούς χρήστες ή να κάνει κριτική σε κάποιον άλλον.

Τι μπορείς να κάνεις εσύ για να αντιμετωπίσεις την κριτική; Ας δούμε, στα γρήγορα, έναν μύθο του Αισώπου: Ένας άντρας και ο γιος του πήγαιναν κάποτε μαζί με το γαϊδούρι τους στην αγορά. Καθώς περπατούσαν, ένας περαστικός τους είδε και τους φώναξε: «Μα καλά, τι το έχετε το γαϊδούρι αν δεν το καβαλάτε;». Ο πατέρας τον άκουσε, και έβαλε το παιδί πάνω στο ζώο.

Λίγο πιο κάτω όμως, μια άλλη ομάδα ανθρώπων τους συνάντησε και αναφώνησαν: «Βλέπετε αυτόν τον τεμπέλη νεαρό, κάθεται πάνω στο γαϊδούρι, ενώ ο πατέρας του περπατά». Τότε ο πατέρας κατέβασε το παιδί, και ανέβηκε ο ίδιος στο γαϊδούρι. Συνεχίζοντας την διαδρομή τους, συνάντησαν κάποιες γυναίκες. Αυτές είπαν με έντονο ύφος: «Ντροπή στον πατέρα που είναι πάνω στο ζώο, αλλά αφήνει τον γιό του να περπατά».

Ο πατέρας, μη ξέροντας τι να κάνει πλέον, αποφάσισε ότι πρέπει να ανέβουν και οι δύο στο γαϊδούρι. Μπροστά ο γιος, πίσω ο ίδιος. Έτσι κι έγινε. Προχωρώντας όμως λίγο παρακάτω, έπεσαν πάνω σε κάποιους άλλους συμπατριώτες τους που άρχισαν να λένε…

Διαβάστε την συνέχεια στο itspossible.gr