Ο Νικόλας Ματσουρδέλης ξεκίνησε από τα κτήματα του παππού του, και τώρα εξάγει προϊόντα ως τη Φινλανδία
6 months, 12 days ago
6

Όλα ξεκίνησαν από την Αίγινα. Και μάλιστα το 2014, μέσα σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για την Ελλάδα. Ο Νικόλας Ματσουρδέλης αποφάσισε να αξιοποιήσει τα κτήματα του παππού του, και σήμερα έχει αναπτύξει το brand Fivetwenty Taste Experience. Αυτό περιλαμβάνει μια σειρά από προϊόντα, και μάλιστα έχει φτάσει να κάνει εξαγωγές σε χώρες όπως η Φινλανδία και η Εσθονία. Ο ίδιος μιλά για όλο το story του στο It’s Possible.

Ξεκινήσατε την επιχειρηματική σας προσπάθεια το 2014. Σε μια περίοδο αρκετά δύσκολη για την Ελλάδα. Πως ήταν τότε τα πράγματα και πως πήρατε την απόφαση να ξεκινήσετε, παρά το κακό οικονομικό περιβάλλον;

Αρκετά χρόνια πριν το 2014 σχεδίαζα την ιδέα και ξεκίνησα με μικρά βήματα να αναπτύσσω το δίκτυο της fivetwenty σαν μοναδική ευκαιρία  με την καλή έννοια αλλά και την αίσθηση ότι δεν υπάρχει περιθώριο αποτυχίας.

Με προτροπή να εξετάσω εκτενέστερα τις προοπτικές ανάπτυξης του οικογενειακού κτήματος στην Αίγινα αποφάσισα το 2012 να ξεκινήσω μεταπτυχιακό στην βιώσιμη ανάπτυξη με κατεύθυνση στην τοπική ανάπτυξη. Τότε συνειδητοποίησα ότι πολλοί μικροί παραγωγοί με εξαιρετική ποιότητα, αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα και αδυνατούν να εισέλθουν ή να αναγνωριστούν όπως τους αρμόζει στην ανταγωνιστική διεθνή αγορά.

Το 2014 με σκοπό να αξιοποιήσουμε το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της χώρας μας να παράγει εξαιρετικά προϊόντα και να ακολουθήσουμε την συνεχώς  αυξανόμενη ζήτηση για υγιεινή διατροφή και τα αγροτικά ελληνικά προϊόντα διεθνώς ξεκινήσαμε σύμφωνα με το πλάνο.

Θέτοντας εφικτούς στόχους, μελετώντας την αγορά και με πολύ εμπιστοσύνη στο προϊόν μας, λαμβάναμε τα πρώτα θετικά μηνύματα παρόλο τις δυσκολίες και την έκρυθμη κατάσταση που επικρατούσε.

Ακόμα έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και ευελπιστούμε να ξεχάσουμε τις μέρες τις κρίσης, να συνεχίσουμε σταθερά και πιο δυνατοί στο μέλλον από την εμπειρία που αποκτήσαμε όλα αυτά τα χρόνια.

Σε κάποιον που σκέφτεται να ξεκινήσει μια επιχειρηματική ιδέα θα έλεγα ότι…

Διαβάστε την συνέχεια στο itspossible.gr