Πέτσας: Στις 11 Ιανουαρίου ανοίγουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων
3 years, 2 months ago
6

Ο Στέλιος Πέτσας δήλωσε πως οι δραστηριότητες που ανεστάλησαν αυτή την εβδομάδα θα επανέλθουν στις 11 Ιανουαρίου.

Τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου, ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, προβαίνοντας σε διευκρινίσεις για τα αυστηρότερα μέτρα περιορισμού που ανακοινώθηκαν χθες.

Ο ίδιος, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, επανέλαβε ότι στόχος της επιστροφής στο αυστηρό lockdown είναι να μπορέσουν να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια, ενώ σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες δραστηριότητες, αυτό θα κριθεί από την επιδημιολογική εικόνα που θα προκύψει τις προσεχείς ημέρες.

Όπως είπε, η εκ νέου επιβολή των αυστηρότερων μέτρων για την επόμενη εβδομάδα αποτελεί προληπτική κίνηση που στόχο έχει ακριβώς την ασφαλή επιστροφή των μαθητών στα θρανία. Δήλωσε δε πως οι δραστηριότητες που ανεστάλησαν αυτή την εβδομάδα στις 11 Ιανουαρίου θα επανέλθουν.

Αναφορικά με το λιανεμπόριο και τις υπόλοιπες δραστηριότητες, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι οι αποφάσεις θα λαμβάνονται βήμα – βήμα και τα όποια μέτρα για άνοιγμα θα λαμβάνονται σιγά – σιγά, «αρκεί», όπως υπογράμμισε, «όλοι μας να τηρούμε τα μέτρα».

Για το άνοιγμα των σχολείων μίλησε και ο Νίκος Σύψας. «Τη Δευτέρα θα συνεδριάσουμε για να κουβεντιάσουμε το θέμα των σχολείων και πιθανών εξελίξεων. Πρέπει να παίξουμε σκληρή άμυνα με όλες μας τις δυνάμεις. Ο αντίπαλος είναι υπέρτερος. Η εισήγηση μας για τα σχολεία θα στηρίζεται στα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα, ήδη η υπουργός μάς έχει παρουσιάσει πολύ κάλο σχέδιο για το πώς θα ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια, και μας διευκολύνει που κλείνουν οι υπόλοιπες δραστηριότητες, γιατί προτεραιότητα να ανοίξουν τα σχολεία. Αλλά έχουμε μια σχετική πολύ αργή αποκλιμάκωση θα συζητήσουμε τουλάχιστον να ανοίξουν τα δημοτικά που είναι χαμηλότερου κινδύνου».

Διευκρίνισε ότι «δεν θέλουμε να εισηγηθούμε το άνοιγμα σχολείων και να πούμε μετά από μια εβδομάδα τώρα τα ξανακλείνουμε, αυτό είναι το χειρότερο δυνατό σενάριο θέλουμε να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια και συνεχώς».

Οικονομικά

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει την κοινωνία και την οικονομία γιατί νοιάζεται αλλά και γιατί μπορεί, εφόσον έχει αποκτήσει την αξιοπιστία της στις αγορές. Όπως δεσμεύθηκε, η κυβέρνηση και μέσα στο 2021 θα συνεχίσει να ξετυλίγει μέτρα ή ανακούφισης για τους πληγέντες από τον κοροναϊό «πάντα με σύνεση, λογική και ανθρωπιά».

Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης, είτε αυτό είναι φόροι είτε εισφορές. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την οικονομία και την κοινωνία που πλήττονται από την πανδημία, δεν θα αφήσουμε να γίνει χιονοστιβάδα και να πνίξει το παλιό χρέος από την κρίση επιχειρηματίες αλλά και φυσικά πρόσωπα σημείωσε ο κ. Πέτσας.

Κληθείς να σχολιάσει τις αναφορές για ανασχηματισμό τόνισε «νέα χρονιά νέο ξεκίνημα», αλλά σημείωσε πώς τις αποφάσεις τις λαμβάνει ο πρωθυπουργός που ξέρει καλύτερα.

in.gr