Πως το Netflix θα κάνει ban όσους χρήστες μοιράζονται τους κωδικούς τους
2 minutes ago
6

Η πρακτική είναι λίγο- πολύ γνωστή και την βλέπουμε και στην Ελλάδα. Αρκετοί είναι οι χρήστες του Netflix που μοιράζονται τους κωδικούς τους με άλλους χρήστες, έτσι ώστε να απολαμβάνουν… μια φθηνότερη συνδρομή.

Είναι η πρακτική με την οποία π.χ. ένας συνδρομητής δίνει τα στοιχεία εισόδου της συνδρομής του σε κάποιον φίλο ή συγγενή που διαμένει αλλού ώστε ο δεύτερος να έχει πρόσβαση στην βιβλιοθήκη της Netflix χωρίς να πληρώσει ή π.χ. η πρακτική με την οποία τέσσερις φίλοι πληρώνουν «ρεφενέ» μία οικογενειακή συνδρομή (τέσσερις συσκευές ταυτόχρονα) και την χρησιμοποιεί ο καθένας στο σπίτι του ή αλλού με πολύ μικρότερο φυσικά κόστος συγκριτικά με αυτό μίας «κανονικής» συνδρομής, ακόμη και της εισαγωγικής.

Η πρακτική αυτή υπάρχει από τον πρώτο κιόλας χρόνο λειτουργίας της υπηρεσίας, απαγορεύεται ρητά στους όρους χρήσης της και υπολογίζεται από εξειδικευμένα μέσα της αγοράς πως κοστίζει στην Netflix περίπου 2.5 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως. Σε σχεδόν 25 εκατομμύρια (!) υπολογίζονται οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τις συνδρομές άλλων χωρίς να πληρώνουν.

Μέχρι σήμερα το Netflix δεν έκανε κάτι για να περιορίσει αυτή την παράνομη χρήση. Τώρα ομως τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν…

Διαβάστε την συνέχεια στο itspossible.gr