Στάθης Παναγιωτόπουλος: «Τρικυμία» στο «Ράδιο Αρβύλα» εξαιτίας του revenge p0rn
11 months, 20 days ago
6

Τις παρενέργειες της υπόθεσης «revenge p0rn» στην οποία φέρεται εμπλεκόμενος ο Στάθης Παναγιωτόπουλος υφίσταται εν όλω η εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα». Εάν το Twitter εκληφθεί σαν βαρόμετρο των διαθέσεων του κοινού γενικότερα, με τα hashtag #radioarvyla και #σταθης_παναγιωτοπουλος να βρίσκονται στην κορυφή των trend, με πάνω από 50.000 σχόλια, τότε οι συντελεστές του «Ράδιο Αρβύλα» βρίσκονται σε μια εξαιρετικά δύσκολη θέση.

Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και ο ίδιος ο Αντώνης Κανάκης υπαινίχθηκε ότι ενδέχεται ακόμη και η διακοπή προβολής της «Αρβύλας». Ο Αντώνης Κανάκης, στο τέλος της εκπομπής τη Δευτέρα, είπε: «Είναι μια απόφαση που δεν έχει ακόμα παρθεί, γιατί δεν είναι θέμα απόφασης για το τι θα γίνει ακριβώς από αύριο. Ή θα βρούμε έναν τρόπο να το κάνουμε ή δεν μπορούμε να το κάνουμε έτσι, γιατί θέλουμε να το χαιρόμαστε».

Διότι, παρά την εγνωσμένη δημοφιλία της σατιρικής εκπομπής, στην πλειονότητά τους οι χρήστες του Twitter βάλλουν κατά του «Ράδιο Αρβύλα» και ιδιαιτέρως εναντίον του κεντρικού παρουσιαστή, Αντώνη Κανάκη. Καταλογίζοντας υποκρισία, καθώς δεκάδες χρήστες εμφανίζονται ως βέβαιοι ότι ο Κανάκης και οι λοιποί συντελεστές της εκπομπής αποκλείεται να μη γνώριζαν το πραγματικό ποιόν του επί μακρόν στενού συνεργάτη και φίλου τους.

Κατ’ αυτό τον τρόπο, άλλη μια «δίκη» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ακαριαία, έχει καταλήξει σε ετυμηγορία: Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος είναι ένοχος και μαζί του, εξίσου ένοχη, είναι η συντροφιά του «Ράδιο Αρβύλα». Η οποία και κατηγορείται για ανοχή σε ό,τι ηθικώς απαράδεκτο και νομικώς επιλήψιμο έχει διαπράξει ο Παναγιωτόπουλος.

Με άλλα λόγια, για ό,τι κατηγορείται ο Στάθης Παναγιωτόπουλος θα πρέπει να φταίνε και όλοι όσοι σχετίζονται με την εκπομπή, βάσει μιας λογικής συλλογικής ευθύνης, εφόσον οι «Αρβύλες» ανέκαθεν ταυτίζονταν ως προς τις απόψεις, την κριτική, το χιούμορ κ.λπ. Επομένως, εξ αφορμής των κατηγοριών περί revenge porn εις βάρος του Παναγιωτόπουλου, στο Twitter τουλάχιστον, κυριαρχεί μια τάση «revenge speech», δηλαδή ενός λόγου έμπλεου μνησικακίας και εκδικητικότητας, συλλήβδην για την εκπομπή του Αντ1 και των δημιουργών της.

Ακολουθεί απάνθισμα μερικών από τα πιο χαρακτηριστικά Tweet εναντίον του Στάθη Παναγιωτόπουλου και του «Ράδιο Αρβύλα»: