Τα βότανα από την Κομοτηνή που έχουν φτάσει μέχρι το Βέλγιο
Just now
6

Πόσο εύκολο είναι να ξεκινήσει κάποιος μια επιχείρηση με βότανα από την Κομοτηνή και αυτά να φτάσουν σε όλη την Ελλάδα ή ακόμα και στο Βέλγιο; Η Αγγελική Δράκου και ο Κώστας Παπάζογλου το έκαναν. Οι δυο τους είναι παντρεμένοι και έχουν ένα μικρό γιο. Ωστόσο έχουν και ένα άλλο… «παιδί». Το brand Grizo & Prasino. «Καλλιεργούμε βιολογικά, συλλέγουμε με το χέρι, αποξηραίνουμε και συσκευάζουμε σχεδόν 30 είδη βοτάνων», λένε οι ίδιοι.

Στην συνέντευξη τους στο It’s Possible εξηγούν πως προέκυψε η ιδέα, περιγράφουν το πως είναι να έχεις μια επιχείρηση με έδρα μακριά από την Αθήνα, ενώ μιλούν και για το «μυστικό της ευτυχίας» στη ζωή

Πως προέκυψε η ενασχόληση σας με τα βότανα;

Ο Κώστας γεωπόνος και σύμβουλος βιολογικής γεωργίας, το 2007 γνωρίζει τον μπαρμπα-Γιώργη, έμπειρο καλλιεργητή αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών με πολλή αγάπη για το «αντικείμενο». Μέσα από τη σχέση τους, την επαφή με όλα τα στάδια της δουλειάς και το συνδυασμό εμπειρίας και επιστημονικής γνώσης, ο Κώστας οδηγήθηκε το 2012 στη δημιουργία του brand «δρόγη βιολογικά βότανα». Το grizo & prasino αποτελεί την εξέλιξη της «δρόγη» και σηματοδοτεί και την επαγγελματική μεταξύ μας «συνάντηση».

Τι ακριβώς περιλαμβάνει το brand σας και μέχρι ποιες τοποθεσίες έχουν φτάσει τα προϊόντα σας;

Καλλιεργούμε βιολογικά, συλλέγουμε με το χέρι, αποξηραίνουμε και συσκευάζουμε σχεδόν 30 είδη βοτάνων. Και με βάση αυτά παράγουμε και όλα μας τα προϊόντα. Διαθέτουμε στη λιανική 22 κωδικούς βοτάνων και χειροποίητων βοτανικών μιγμάτων. Επιπλέον προμηθεύουμε και καφέ, εστιατόρια και ξενοδοχεία με μεγαλύτερες – επαγγελματικές συσκευασίες και έναν εντυπωσιακό εξοπλισμό που μετατρέπει σε εμπειρία το να απολαμβάνει κανείς ένα βιολογικό ρόφημα grizo & prasino. Τέλος 3 από τα βοτανικά μας μίγματα έχουν εμφιαλωθεί χωρίς συντηρητικά, χωρίς ζάχαρη και χωρίς θερμίδες για να απολαμβάνονται κρύα.

Τα προϊόντα μας βρίσκει κανείς σε επιλεγμένα σημεία σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Λήμνο, Καβάλα, Χανιά, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Γρεβενά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Κω, Θάσο, Βόλο,  αλλά και στο Βέλγιο.

Πως είναι ένα τυπικό 24ωρο σας;

Δεν θα λέγαμε ότι έχουμε «τυπικό» 24ωρο. Δεν έχουμε σχεδόν καμία σταθερή ρουτίνα. Με εξαίρεση τις ώρες που περνάμε αποκλειστικά με το γιο μας, μάλλον την υπόλοιπη ημέρα ασχολούμαστε με το grizo & prasino . Υπάρχουν φυσικά αναλογίες που τηρούνται. Για παράδειγμα το χειμώνα…

Διαβάστε την συνέχεια στο itspossible.gr